Rovná linka dodává interiéru délku i výšku. Záleží na tom, jak je postavena. Linka dokáže spojovat i rozdělit. Jen se podívejte třeba na úvodní fotografii. Linka designové tapety vyloženě vytvořila efekt jednotného konceptu pro celou místnost. Navíc dnes nepatří tapety jen na stěnu. Lze je také přetáhnout na plochu dveří. K tomuto řešení je dobré zvolit ke dveřím skryté zárubně – třeba model Emotive od J.A.P., kdy je obložka nahrazena jen tenkým hliníkovým rámečkem.




Další příklad. Jednoduchá linka v rytmicky rozložené knihovně. Jak jednoduché, jak efektní. Zde navíc nechává knihovna dostatek prostoru pro průhled na industriální stěnu, aniž by se snažila na sebe strhnout pozornost. Tady jsou linie sice dominantní, ale ne násilné.



Milovníci barev si linky promítnou do nábytku spíše prostřednictvím grafiky Overface. „V tomto případě nejde o žádnou samolepku, ale o grafiku aplikovanou do nábytku a finálně ošetřenou vůči oděru. Trachea nabízí k výběru geometrické dekory ze své standardní nabídky, nebo si můžete zvolit libovolný motiv z mnohamilionové databáze na pixmac.cz,“ uzavírá pan Martin Dusík, vedoucí obchodního oddělení Trachea.




Přiznejte hrany. Stačí jednolitý materiál a bezúchytkové otevírání a dostanete se na vrchol jednoduchosti. Minimalismus se mu dnes moderně říká. Ale není to jen o minimalismu. Je to o eleganci. Linie vytváří síť, která zachytí oko a nepustí. Je to jednoduché a efektní.






Dost efektní je linie ve skle. Můžete si do skla nechat linky vypískovat nebo nechat do skla zalaminovat speciální, klidně vlastní grafiku. Nenásilnou formou tak vytvoříte efektní předěl. Bojíte se, že se pískované sklo rychle zamaže? Nemusíte. „Pískované plochy jsou nakonec opatřeny nano povrchem, který dekor ochrání před mechanickým oděrem, dokáže eliminovat otisky prstů a umožní snadnější údržbu,“ říká pan Petr Paksi, výkonný ředitel společnosti J.A.P., která je producentem pískovaného skla.








Vrchol liniového designu. Tento vstup na terasu nepotřebuje komentář.