Pokud máte garáž a přemýšlíte o natření podlahy, pak jste tu správně. Existuje hned několik možností, jak a čím podlahu v garáži natřít, přičemž nejlepší volba závisí na mnoha faktorech, jako je stav betonové podlahy, zatížení garáže a další.

Tohle musíte vidět. Přivezou, vyloží z auta a garáž je hotová:

Zdroj: Youtube

Než se do toho dáte

Zkontrolujte stav podlahy v garáži. Pokud jsou v podlaze trhliny, díry nebo jiné nepravidelnosti, je třeba je nejprve vyplnit a opravit. Pokud se na povrchu podlahy nacházejí staré nátěry, odstraňte je.

Zvažte zatížení garáže. Pokud se v garáži nachází těžké stroje nebo se v ní opravují auta, je třeba zvolit nátěr s vysokou odolností a pevností, aby podlaha vydržela co nejdéle.

A co estetika? Podlahu lze natřít různými barvami a typy povrchů od hladkého a lesklého až po protiskluzný. Vyberte si podle vašeho vkusu a stylu garáže.

Dvě nejpopulárnější barvy

Jedním z doporučených typů barev je rychleschnoucí barva, která se běžně používá pro značení vozovek. Můžete ji použít na betonové a asfaltové plochy. Je odolná vůči různým vlivům a dlouhodobě odolná.

Další možností je použití epoxidového vodou ředitelného nátěru. Tento typ nátěru poskytuje tvrdý a odolný povrch bez spár s vysokou chemickou a mechanickou odolností. Epoxidový nátěr na vodní bázi se snadno aplikuje válečkem a může být použit na betonové a cementové podklady v garážích, dílnách, sklepích, technických místnostech a chodbách. Nátěr může být hladký nebo protiskluzný a umožňuje propouštět vodní páry.

Zdroj: kupbarvy.cz, cech-podlaharu.cz