Nejdůležitější je pořídit si správné čisticí potřeby včetně stěrky, mokrého hadru, houbičky, suchého hadru, který nepouští chlupy, a kbelík. Pak si můžete pomoci octem nebo jedlou sodou, které přimícháte do čisticí směsi. A v neposlední řadě je nutné mýt okna pravidelně. Čím větší nános na nich je, tím hůř se myjí, a tím větší šance, že na nich zůstanou skvrny.


Jak rychle umýt okno? To nejlépe objevíte v našem videu:

Zdroj: Youtube

Jak poznat správnou čisticí směs?

Rozhodně se nespokojte jen s kohoutkovou vodou, bude to chtít více. Voda obsahuje hodně vápníku a ten právě způsobuje ony nežádoucí šmouhy. Přimíchejte do vody ocet v poměru 5l vody ku 1dl octa. Pokud jsou okna ech špinavá, nebude stačit ani ocet. Sáhněte po čpavku nebo jaru a obohaťte jimi vaši směs.

A jak tedy okna správně mýt?

Začněte okenním rámem, a pak až se přesuňte na tabuli. Otřete ji houbičkou či hadříkem, a to důkladně. Zde by už na okně neměl zůstat žádný prach a jiné nečistoty. Pak vezměte stěrku a v jednom dlouhém pohybu odshora dolů nebo zleva doprava stírejte. Zbavte se veškeré vody. Celé mytí zakončete suchým hadříkem, kterým otřete všechny okraje.

Pokud jsou okna stále špinavá, zopakujte celý proces.


Zdroj: jysk.cz, ireceptar.cz