Nedokáže totiž vymyslet funkční uspořádání kuchyně - má pocit, že do tak malého prostoru se prostě nic nevejde. Obrátila se tedy na nás s žádostí o pomoc a vytvoření 3D návrhu. Doufá, že to přece jenom půjde vyřešit.

Požadavků je několik. Protože do koupelny se pračka nevejde (místnost má 1,5 m x 1,5 m a musí tam být i záchod), je třeba umístit ji do kuchyně. Okno, které vede do koupelny, je ze skleněných tvarovek, ty se vybourají, místo nich bude plastové okno, protože koupelna je velice tmavá. Sporák, který v bytě zůstal, je starý, nevyhovující. Paní Ivana si koupila nový, také volně stojící. Chladničku má měsíc starou. Další přání, na kterém velice trvá, je vysoká potravinová skříň. Obývací pokoj (který bude zároveň ložnicí) je také velice maličký, proto jídelní stůl musí být opět v kuchyni. Měl by být pro čtyři osoby, protože občas přijedou na návštěvu děti s rodinou. Z předchozího bytu si majitelka chce vzít rohovou lavici, kterou má téměř novou. To jí bohužel nemohu doporučit. Prostor, který má k dispozici, takovému řešení nevyhovuje. Ostatní požadavky se pokusím splnit. Barvy teplé, útulné.

Prostor kuchyně byl opravdový oříšek. Vzhledem ke třem volně stojícím spotřebičům a požadavku na hodně úložných prostor pro potraviny mě dost potrápil. Volně stojící chladničku jsem umístila na začátek linky, nad ni nástavec pro méně používané věci, jako jsou formičky na vánoční cukroví apod. Úložných prostor zde není nadbytek, je třeba využít každý centimetr prostoru. Následuje pračka, nad ní skříň až do stropu na potraviny. Dřezová skříňka, rohová, a nakonec zásuvka na příbory a výsuvy na hrnce a talíře. Volně stojící sporák je až na konci linky. Horní skříňka se díky oknu do koupelny vešla pouze jedna, zato veliká. Na stěnu vedle sporáku jsem ještě umístila police, aby byl prostor využitý. Paní Ivana zatím nechce odsavač par, ale pokud by si to v budoucnu rozmyslela, může ho ještě pořídit. Bohužel pouze recirkulační, odtah není v bytě vybudován. Doufám, že se mi podařilo všechny požadavky splnit, a že se nová kuchyně bude paní Ivaně líbit. Přejeme jí, aby se v ní dobře vařilo.

Návrhy a realizace interiérů www.design-domova.cz