Z barev má převažovat bílá a odstíny hnědé. Majitelka měla představu kuchyňské linky do tvaru „U“, bohužel při rozměrech kuchyňského koutu, které máme k dispozici, to není možné. Jídelní stůl by příliš zasahoval do obývací části. Někam se také musí vejít pracovní stůl a police, či knihovny na knihy. Sedací souprava má být alespoň pro tři osoby. Paní Marie má také dvě křesílka Halabala, která nechá potáhnout novou látkou, aby zapadla do nového vzhledu místnosti.

Ačkoliv jsem se snažila vyhovět přání majitelky, a navrhnout kuchyňskou linku do „U“, na jídelní stůl by poté zbývalo minimum místa, a přišlo mi opravdu lepší řešení kuchyně do písmene „L“. Na jídelní stůl je tak dostatek prostoru a místnost, která není příliš velká, nepůsobí přeplácaně. K tmavě hnědé podlaze v dekoru dřeva, kterou si majitelé vybrali, se bílá kuchyňská linka skvěle hodí. Pracovní deska je opět v dekoru tmavého dřeva, působí teple a útulně. Trouba a mikrovlnka jsou umístěny do vysoké skříně, chladnička je také vestavěná.

V obývací části vedle sedací soupravy se našlo i místo pro pracovní stůl. Nad sedačkou jsou zavěšené otevřené skříňky pro knihy, na protější stěnu jsem umístila nízké skříňky (může na nich být televizor, majitelé na něm netrvají). Nad nimi jsou opět police na knihy. Dvě křesílka Halabala našla své nové místo - jedno v rohu u okna, druhé u konferenčního stolku.

Na žádost paní Marie jsem vypracovala ještě druhou variantu, kde by kuchyňská linka byla otočená - vysoké skříně jsou na opačné straně než v prvním návrhu. Také sedací souprava je umístěna zrcadlově. Posuďte sami, která varianta se vám líbí víc.

Obrázky: Petra Kolaříková, www.design-domova.cz