Protože jsou dětské pokojíčky téměř stejně velké, a děti jsou chlapci, navrhla jsem je oba stejné - jak barevně (protože jsou propojené), tak zařízením. Pokoje jsem nakreslila zrcadlově proti sobě, kromě velkých úložných skříní na oděvy, knihy a hračky. Důležitá je velká postel s kvalitní matrací. Pod postelemi je mnoho úložného prostoru na oblíbené hračky, nebo učení. U postelí nechybí ani noční stolky s lampičkou a zásuvkami na tajnosti. Nad nimi jsou ještě poličky na nejmilejší knížky, nebo plyšáky.

Psací stoly jsou také dostatečně velké, s pojízdnými kontejnery. Pracovní židle školáka musí splňovat veškeré ergonomické požadavky, aby se dětské tělo správně vyvíjelo. Důležitá je výšková nastavitelnost podle výšky dítěte, možnost nastavení hloubky sezení a nastavitelná opora bederní páteře. Pro děti je také skvělá židle s volbou nastavení houpání, což poskytuje možnost skutečně aktivního sezení.

Na zeď za postel jsem navrhla velkou fototapetu s motivem lesního domku s průhledem do džungle. Fototapeta je praktická – neošoupe se zeď za postelí – a zároveň dekorativní. Oživí jinak prázdnou stěnu.

Co se týká barev, protože se jedná o pokojíčky pro chlapce, zvolila jsem barvy pastelové - modrou a zelenou, a doplnila je žlutou, která prostor krásně rozveselí. Aby všechny stěny nebyly bílé, ale zároveň, aby barev nebylo příliš, dvě protilehlé stěny (u okna a za skříněmi) jsem vymalovala šedou barvou. Děti mají rády barvy, v dětském pokoji si můžeme dovolit s nimi experimentovat. Pokud se rozhodneme pro několik barev, každá z nich by měla být vždy ve stejném odstínu. To znamená, aby modrá nebyla jednou tyrkysová, pak pastelová, potom indigová a nakonec do fialova. Pokud tuto zásadu dodržíme, nemusíme se kombinace více barev obávat.

Obrázky a text: Petra Kolaříková, www.design-domova.cz