Napadlo nás, že jediným možným řešením je přesunout kuchyň do obývacího pokoje vedle kuchyně a místo kuchyně udělat malou ložnici a dětský pokoj dát místo současné ložnice…"

Toto řešení je možné. Kuchyňskou linku jsem přesunula do obývacího pokoje. Umístila jsem ji na zeď sousedící s koupelnou, a to kvůli instalacím. Paní Markéta píše, že jejich byt prošel rekonstrukcí. Nevím, zda se týkala i koupelny. Pokud ano, je třeba zvážit, zda lze bez porušení koupelny vyvést potřebné instalace pro kuchyňskou linku na zeď, kde budou potřeba. Dveře mezi obývacím pokojem a ložnicí jsem udělala otevírací do ložnice, z bezpečnostních důvodů jsou mezi kuchyňskou linkou a troubou, pokud by paní vyndavala pekáč z trouby a někdo vycházel z ložnice, mohlo by snadno dojít k úrazu.

V kuchyni je vše potřebné – dřez, varná deska, odsavač par zabudovaný do horní skříňky, myčka, trouba s mikrovlnnou troubou umístěné do vysoké skříně a vestavěná chladnička. Pod oknem je jídelní stůl pro čtyři osoby.

Kuchyňskou část jsem od obývací oddělila alespoň opticky odlehčenou zástěnou z dřevěných hranolů. (Může být i cokoliv jiného, fantazii se meze nekladou. Důležité je, aby předěl nebyl příliš mohutný a propouštěl světlo.)

Na zdi vypadá velice pěkně designová fototapeta s motivem krystalů. Barevné ladění jsem navrhla podle sebe, majitelka žádné požadavky nenapsala. Může být samozřejmě zvoleno jakékoliv tak, aby se tam mladé rodině dobře bydlelo.

Napište mi do komentářů, co si o tom myslíte vy. Vaše připomínky a dotazy mne inspirují, přimějí přemýšlet a někdy i potěší.

Návrhy: Petra Kolaříková, www.design-domova.cz