On to vlastně musel udělat. Tenhle byt je totiž v Hongkongu, tedy ve městě, kde problémy s bydlením a prostorem pro něj jsou opravdu extrémní. Stejně jako tady. A tak musel byt přetvořit svou kompozici tak, aby dokázal reagovat na potřeby dnes malých dětí, zítra větších a třeba jednou i na spojení několika generací se vším, co s tím souvisí.

Požadavkem na byt od majitelů byla tedy hlavně flexibilita pro malé kluky. Ti potřebují jak prostor pro své společné hry, tak i soukromí pro práci a spaní. Jejich pokoj je tak rozdělen posuvnými příčkami. Ne jednou, ale hned několika. Když jsou posuvné přepážky otevřené, je tu pro ně skvělé hřiště, kde se mohou bavit a sdílet chvíle. Stejně tak se dá odsunout stěna, která pokoj dělí od ostatních částí bytu. Dětský pokoj se tak náhle rozrůstá na celý byt.

Postupem času si sourozenci možná budou přát klidný a individuální prostor pro domácí úkoly nebo hodiny se zoomem. Jednoduše zavřou posuvné dveře a ložnice, z nichž každá je doplněna psacími stoly a skříněmi, lze okamžitě oddělit.

Barevná paleta, na kterou designéři z Littlemore interior design vsadili, se odpíchla od použitého ořechového dřeva. To je hlavním stavebním materiálem jak skříní, stolů a postelí, tak i dělicích příček. Ovšem ty jsou doplněny i sklem, takže se nich neuzavírá absolutně. Posuvné dveře kombinující ořechové dřevo a sklo je ovšem v interiéru výrazně víc. Všechno se dá takto otevřít a uzavřít.

  • Autor: Littlemore interior design
  • Lokace: Kowloon, Hongkong
  • Podlahová plocha: 72 m²
  • Foto: Michael Perini
  • Zdroj: Littlemore interior design