Pozemek o rozloze 1600 m2 je na první pohled ideální. Ovšem spíš při pohledu shora. Nádherný les na břehu řeky. Jenže je to prudký svah, kde se jen těžko dá něco smysluplného dělat, natož tu žít. A tak bylo zapotřebí především v domě expandovat s místem, kde se dá trávit volný čas. Také bylo zapotřebí zvětšit užitnou plochu domu, aby bylo víc místa pro rodinu.

Takže samotná rekonstrukce domu, který už po technologické stránce nevyhovoval, byla pro architektonickou kancelář Cardin Julien spíš marginální částí celého projektu. Přestavba zahrnovala i rozsáhlou přístavbu samostatné části, kde je garáž i rozsáhlá „blátivá“ předsíň pro přezutí. Před přístavbu byla přiřazena další terasa s lehátky, která je za větrem, a přitom na slunci. Druhá hlavní terasa před hlavním kompletně proskleným štítem zůstala velká a hodně prostorná. Ovšem místo dřevěného zábradlí jsou zde skleněné panely, takže výhled na řeku je zcela nerušený.

Původní stav domu, Foto: Jean-François Julien Autor: Oficiální zdroj Původní stav domu, Foto: Jean-François JulienAutor: Oficiální zdroj

Dům po rekonstrukci Foto: Olivier Blouin Autor: Oficiální zdroj Dům po rekonstrukci Foto: Olivier BlouinAutor: Oficiální zdroj

V interiéru se stále využívaly materiály, které před čtyřiceti lety zvolil majitel domu – krb je kamenný, obložení dřevěné z místních stromů. Židličky z průmyslových strojů nebo sedátka z traktorů jsou zajímavé původní doplňky. Kuchyně je proti předešlé dispozici otevřená, takže se prostor hodně zvětšil.