Dům, který dnes navštívíme, se nenachází na ideálním místě. Stojí totiž na rohu dvou docela rušných ulic. Slova jako soukromí nebo dokonce intimita tu nejdou vůbec používat. Původní dům tak potřeboval nejen zvětšit podlahovou plochu a změnit radikálně styl bydlení, ale něco udělat i s komfortem života.

Architekti ze studia Giaimo navrhli moderní přístavbu, která zabrala většinu zbývajícího pozemku. Ostatně žádná zahrada tu nikdy nebyla, spíš nevyužitá plocha. Moderní je v tomto případě velmi důležité slovo. Původní bílá dřevostavba je totiž doplněna kvádrem bez oken, který je opláštěn plechem s výrazně modrou barvou.

Proč nemá okna? Je to právě z důvodu toho, že stojí u silnice. Není zapotřebí dávat průchod hluku do interiéru, který je jinak osvětlený střešními okny. Ostatně, i když hluk od aut dovnitř pronikne, neobtěžuje, protože hned za stěnou je velká chodba s pozvolnými schody, která je obslužnou komunikací domu. Díky ní mohly být zrušeny ve starém domě chodby a rozšířen prostor velmi malého interiéru.

V přístavbě přece jen najdeme jeden pokoj. Jde o ložnici majitelů, která je ve vzdálenější části od silnice. Zajímavější je ale využití původního domu a jeho oken. Dům jako takový vlastně zůstal využit tak, jak byl. Jen okna byla vyndána a nyní tvoří zajímavé průhledy mezi chodbou a interiérem.

Ještě jednu zajímavost dům má. Tou je maličký balkonek na střeše. Není pro party nebo věšení prádla. Utopený za vysokou hradbou ze dřeva a plechu je to místo pro práci na vzduchu.