Majitelé pozemku uprostřed lesů s výhledem na řeku oslovili studio Architecture49 s požadavkem postavit rekreační objekt, kde se bude moci scházet početná společnost příbuzných, přátel a kolegů. V chatě tedy měl být vytvořen velký společenský prostor, stejně jako dostatek místa na spaní. Velký důraz byl kladen i na kuchyni, neboť oba majitelé jsou zapáleni do gastronomie a velmi rádi pro své hosty připravují nejrůznější speciality.

Architekti projekt pojali naprosto minimalisticky. Jednoduchá dřevěná konstrukce v tlumených barvách ladí s okolní krajinou, interiér je barevně omezen na bílou, šedou, černou a dekor dřeva. Kuchyň zabírá téměř celé patro a najdeme v ní vybavení, které používají profesionální kuchaři. Na kuchyň je napojena jídelna a prostorný obývák s krbem. V přízemí se nachází ložnice pro hosty s patrovými postelemi. Luxusní požitek z dovolené umocňuje bazén a sauna.

Čtěte také

Foto: Paul Dyer

Čtěte také

Návštěva: Hodně radikální rekonstrukce

Stavební materiály byly citlivě zvoleny s ohledem na životní prostředí; základ tvoří cedrové a borovicové dřevo těžené přímo v regionu, kuchyňská deska byla vyrobena na míru v Québeku z místní žuly. Architekti dbali na to, aby se nic nemuselo dovážet z velké dálky a využila se nejvyšší kvalita z místních zdrojů.