Jako každý rok pořádá Centrum pasivního domu velkou akci Dny pasivních domů. V nich lidé, kteří už v pasivních domech bydlí a mají s nimi zkušenosti, tyto domy otevřou, přivítají každého zájemce, který si chce s nimi popovídat o předsudcích i realitě. Ukážou, vysvětlí… Není nad osobní zkušenost.

A tak pokud chcete navštívit nějaký pasivní dům, prohlédněte si jejich mapu, kde jich je víc než padesát, a nějaký ve svém okolí určitě najdete. Dokonce můžete i vyhrát cenu. Společně s touto akcí Centrum pasivního domu (CPD) totiž vyhlašuje i fotosoutěž na téma „Dny pasivních domů 2018“. Přihlaste se do fotografické soutěže a můžete vyhrát chytrý telefon Xiaomi Redmi S2, chytré hodinky Garmin Forerunner 35 Optic nebo Power banku Mophie! Následně budou přihlášené fotky zveřejněny na facebookovém a instagramovém profilu CPD, kde proběhne hlasování fanoušků o nejhezčí z nich.

Chcete také otevřít svůj dům nebo s ním soutěžit?

Zajímavá je nabídka zařadit se mezi tyto domy. Pokud bydlíte či jste postavili zelenou novostavbu, realizovali rekonstrukci v úsporném nebo pasivním standardu, můžete se přidat k akci otevření pasivních domů ve dnech 9.-11. listopadu 2018. Můžete objekt také přihlásit do soutěže o Pasivní dům 2018.