Dáme vám malou nápovědu. Před nedávnem koupil ruský podnikatel své studující dceři na tomtéž místě byt, který stál 88 milionů dolarů, tedy skoro 1,8 miliardy korun. Tuhle pěknou studentskou kolej nový byt ještě přeskočil.

Abychom vám dali ještě větší nápovědu, pak vám řekneme, že investorům, kteří nový mrakodrap s názvem One57 staví, stojí za to, aby případným majitelům prezentovali nové byty ještě před tím, než je postaví. Takže vytvořili jakési prodejní centrum, kde je vytvořený jakýsi vzorový byt. Jsou zde vidět použité nejlepší materiály, jako třeba černý italský mramor, africká žula… I na záchodě je televize, součástí bytů je podzemní parkoviště až pro dvacet aut na každý levnější byt apod. Zájemcům o byt je pak předvedena prezentace jejich skutečného bytu navrženého nejlepšími designéry v IMAX 3D kině.

<p>One57 - stavba s nejdražšími byty na světě</p>

Nový byt, který byl prodán neznámému majiteli, se nachází v 89 a 90 patře budovy. Bude mít nejlepší výhled na celý New York a hlavně Central Park, který se nachází přímo pod ním. Abychom vás ještě trochu naťukli – na stránkách projektu je i žádost o zaslání podrobnějších informací ohledně konkrétních bytů, které jsou specifikované počtem ložnic nebo cenou. Nejnižší rozsah ceny je tu od 4,7 do 7,9 milionů dolarů.

Už máte tip? Ještě ne? Tak se ještě zamyslíme, kdo si takový byt může dovolit. Ty nejdražší byty nedávné minulosti pořídili pro své dcery Bernie Ecclestone a již zmíněný ruský oligarcha Dmitry Rybolovlev. I Rupert Murdoch má proti tomu na Manhattanu malý a velmi levný byteček, který koupil za pouhých 44 milionů dolarů. Nový majitel není známý, ale mluví se o tom, že majiteli by mohla být rodina Beckhamových (fotbalista David a jeho spicegirl Victoria).

Už vás nebudeme napínat. Cena nebyla konkretizována. Takticky bylo řečeno, že se pohybuje mezi 90 a 100 miliony dolarů, což je asi dvě miliardy korun.