Will Smith

Herec a zpěvák Will Smith a jeho rodina žijí šťastným životem v takzvaném Calabasas Castle v Malibu. Jde o sídlo, které si nechali postavit podle vlastních požadavků. Má několik bazénů, vlastní golfové, tenisové i basketbalové hřiště, ohromnou garáž a prý úžasný interiér. Cena domu je odhadována na 20 000 000 dolarů, ale jde o částku, za kterou snad měl být dům postaven.

Arnold Schwarzenegger

Přes 23 milionů dolarů je odhad na dům herce, bývalého kulturisty a také kalifornského guvernéra Arnolda Schwarzeneggera v Brentwood County v Kalifornii. Podlahová plocha není proti ostatním ani tak extrémní – jen přes 1300 m². Ale zato pozemek je opravdu velký. Má na něm například tenisový profesionální kurt, zvířecí ohrady nebo rybník pro kachny.

Jerry Seinfeld

V Hamptons je sídlo amerického komika Jerryho Seinfelda. Ten je známý mezi všemi návštěvníky těchto míst i mezi sousedy. Moc se neskrývá. Je náruživý sportovec, takže vyráží ven si zaběhat, jezdit na kole. Na pozemku má basketbalové hřiště plné velikosti. Cena nemovitosti je 32 milionů dolarů.

Hugh Hefner

Nejznámější vydavatel jediného časopisu na světě. Pan Playboy si za léta vydávání svého časopisu pro muže vydělal ohromné peníze, které rád utrácí za extravagantní věci. Třeba za tento dům. Je ohromný. Opravdu ohromný, protože má neustále ubytované hromady hostů. Známé jsou jeho extravagantní party.

Nemovitost v ceně 54 milionů dolarů má nespočet ložnic, několik bazénů, sportovišť, herních místností, vinný sklípek i vodopád. Je tu také malá ZOO.

Oprah Winfrey

Talkshow udělala Oprah Winfrey jednou z nejbohatších a podle tabulek také nejvlivnějších žen světa. V kalifornském Montecito si pořídila dům za 85 milionů dolarů přesně ve svém stylu. Žádný modernismus, ale klasika s mnoha krby, ohromným akváriem s exotickými rybami, šesti ložnicemi a čtrnácti koupelnami… Dům vypadá, jako by jej někdo vyřízl ze stráně na břehu italského jezera a přenesl do USA.

Bill Gates

Přes 6000 m² má dům softwarového magnáta a dlouhodobě nejbohatšího muže planety (i když podle posledních zpráv by mohl být až druhý). Cena za tuto nemovitost v Medině ve Washingtonu je 147 000 000 dolarů.

Jak dům vypadá? To si, ostatně jako všichni v našem výčtu, nechává pro sebe. Prý je to ohromný dům s vlastní knihovnou, mnoha speciálními pokoji s výpočetními centry, bezpočtem ložnic… Vše je neokázalé, jednoduché, účelné. Tak, jako celý život Billa Gatese.

Aaron Spelling

Tento dům není tak velký jako ten Billa Gatese (má asi o 1000 m² méně). Muž, který stojí v pozadí seriálu Beverly Hills 90210 a Melrose Place, si nechal postavit ohromný dům se čtyřmi garážemi, oranžerií, tenisovým kurtem, plaveckým bazénem, vnitřní bowlingovou dráhou či okruhem na bruslení. Cena tohoto domu je 150 000 000 dolarů, v přepočtu tedy 3,7 miliardy korun.