Luxusní sídlo přezdívané „Mona Lisa světa nemovitostí“ se rozkládá na skoro 10 tisících metrech čtverečních. Jen jeho hlavní ložnice je se svými 500 metry čtverečními dvojnásobně větší než průměrný americký dům. Nemovitost má vlastní noční klub, bowling, kino, salon, lázně, běžeckou dráhu, vinný sklep s kapacitou 10 tisíc lahví a rozsáhlou garáž, kde může parkovat až padesát aut. Nový majitel uvnitř najde také 21 ložnic, 49 koupelen a střešní terasy na ploše téměř tisíc metrů čtverečních.

Milovníci vodních radovánek jistě ocení čtyři bazény, přičemž ten největší působí jako vodní příkop, který rezidenci obklopuje téměř ze všech stran.

Architektonickou stránku domu měl na starosti Paul McClean, který navrhoval i další okázalé nemovitosti patřící celebritám jako Beyoncé a Jay Z, Dj Avicimu či Calvinu Kleinovi. Součástí prodeje je i mnoho uměleckých děl, která vkusně doplňují neutrální barvy a jasné a čisté linie celého domu.

Zdroj: Youtube

Budoucí majitelé možná také ocení lukrativní adresu sídla, v jehož sousedství bydlí zmiňovaná zpěvačka Beyoncé či miliardář Elon Musk. Pokud se příští měsíc rozlehlý dům situovaný na kopci v Bel Air prodá, půjde o největší transakci na americkém realitním trhu.

Jen málo světových nemovitostí se prodalo dráž. Mezi takové patří například francouzský zámek Château Louis XIV. na předměstí Paříže, penthouse La Belle Epoque v Monaku či Pollock’s Path Estate v Hongkongu.

Zdroj: youtube.com, idnes.cz