č. 1 – Le Grand Queen

Jmenuje se Le Grand Queen a vyrobila ji šperkařská firma Kaijo. V Dubaji byla vydražena za neskutečných 33 milionů korun. Co je na téhle vaně tak vzácného? Je totiž vyrobena z jediného kusu speciální horniny z vulkanické Indonésie. Tomuto kameni se v Asii připisují velké léčivé vlastnosti. Jedná se o směs zkamenělého dřeva, polodrahokamů a fosilií.

č. 2 – Baldi Rock Crystal

Tuhle vanu si pořídila zhýčkaná dcera vládce Formule 1 Tamara Ecclestone. Jde o vanu vyrobenou z jednoho kusu amazonského křišťálu. Má průměr 2,13 metru. Cena není lidová – stála 34 milionů korun. Designér Luca Bojola a firma Baldi dokonce vyrobili takové vany tři. Další ale tak drahé nebyly.

ČTĚTE TAKÉ:

č. 3 – Golden

Japonský Kominato Hotel má jedno malé, ale velmi těžké lákadlo pro své hotelové hosty. Malou, ale pekelně těžkou vanu, kde se může každý za příslušný poplatek a pod přísným dohledem ozbrojených stráží vykoupat. A proč by to měl dělat? Protože tahle vana má vnitřek vyrobený ze zlata. Cena je kolem 20 milionů korun.

č. 4 – Baldi Malachite

Opět je tu firma Baldi a designér Luca Bojola. A tentokrát je vana zelená z tyrkysového malachitu. Cenu 4 400 000 korun ospravedlňují i doplňky, jako jsou nožičky či vodovodní baterie, které jsou pokryté čtyřiadvacetikarátovým zlatem.

č. 5 – Baldi Amethyst

A do třetice firma Baldi. Tentokrát s vanou z fialového ametystu. A opět je ve hře zlato a můžete si přikoupit i další drobnosti, jako je třeba dávkovač na mýdlo, hrníček na kartáčky apod. Samozřejmě z ametystu. Cena 2,4 milionu korun.

č. 6 – Serenity

Vyrobilo se jich jen 12. Jsou z bronzu a mají na sobě zlaté a stříbrné doplňky a také malbu od japonských umělců. Cena 1,5 milionu korun.

č. 7 – Kallista Archeo Copper

Známá firma Kallista postavila z pořádného kusu mědi vanu, která je dlouhá jen 1,5 metru a 0,75 metru široká. Je ovšem kompletně ručně dělaná. Má k sobě speciální kohoutek (také ručně dělaný). A navíc – je to prvotřídní kvalita. Vždyť v Kallistě dělají lidé, kteří opravovali pochodeň u Sochy svobody v New Yorku. Stojí 1,35 milionu korun.

č. 8 – Water Games Technologies’ Red Diamond

Je pro dva lidi. Je červená. A má vše, na co si vzpomenete. Vypočítat, co všechno tahle masážní vana umí, tak bychom tu byli dlouho. Ale zkráceně – na výklopných konzolích jsou dvě HDTV televize, zarámované do zlata a krystalů Swarovski. Tyto krystaly také najdeme na ovládacích prvcích nebo na držáku šampaňského. Vana má sprchový kout, masážní funkce a sama se dezinfikuje. A stojí 840 000 Kč.

Titulní foto: Thinkstockphotos.com