Pokud už po bazénech pokukujete delší dobu, nejspíš víte, že nejpraktičtější tvar je obdélník se zaoblenými hranami. Na trhu jsou různé bazény v ledvinovitých a atypických tvarech – jenže ty moc dobře nevyužívají zabranou plochu zahrady, různá ozdobná schodiště ukrajují z velikosti bazénu, a na zážitku z koupání nepřidá, když musíte neustále plavat do zatáčky.

Přesto může být každý bazén originál. Stačí ho dobře zakomponovat do okolního prostoru.

Když vás láká prostor a volná hladina

  • Bazén Havai ve svahu se zastřešením ze zdi

Je vaše zahrada ve svahu? Žádný problém. Takhle vypadá bazén od české rodinné firmy Bazény Relax.

Stěna obložená tmavým kamenem chytá teplo ze sluníčka a brání cizím pohledům. Na druhé straně bazén doplňuje krásná skalka. Prostor kolem bazénu majitelé obložili dřevěnými prkny.

„Nemám čas po práci běhat někam do fitka, a tak je hrozně příjemné moct každý večer skočit do bazénu a třeba hodinu plavat,“ říká Libor, který zapuštěný bazén pořizoval před pár lety.

  • Bazén Havai obložený výrazným přírodním kamenem

Když chcete vytvořit zajímavou pochozí plochu kolem bazénu, můžete si vybrat mezi bazénovou dlažbou, dřevem nebo dřevoplastem. Dlažba vám vytvoří příjemnou verandu pro posezení a odpočinek u vody.

Když chcete soukromé wellness hned u domu

  • Bazén Havai s atypickým zastřešením

Není nad to moci jít z domu hned do bazénu. Věřte, že od dubna do října si pak koupání budete užívat každý den!

  • Bazén Malorka s dlažbou přes lem

Pro krásné koupání vám stačí i malý pozemek. Tady si třeba majitelé bazénu Malorka vytvořili posezení pod stěnou obloženou bílým kamenem.

  • Bazén Korsika obsypaný oblázky

Není nad to sednout si se skleničkou vína večer k bazénu a odpočívat u klidné vodní hladiny. Opravdovou romantiku umí zajistit zápustné bazénové osvětlení.

Když máte zahrádku jako dlaň

  • Bazén Kuba ve tvaru oválu

Zbyl vám na zahradě kousek místa mezi tulipány?

Pořiďte si bazén Kuba. Je to ten nejmenší bazén, ve kterém si už s protiproudem parádně zaplavete vy i vaše děti.

Nejlepší je začít výpravou do bazénového centra

Nabrali jste inspiraci? Teď stačí zajet do dobře vybaveného bazénového centra. Pokud chcete, aby vám výrobci dobře poradili, vyhněte se velkým řetězcům a zamiřte radši přímo k rodinnému výrobci.

Ve firmě Bazény Relax si můžete předem domluvit schůzku na konkrétní čas, vše si v klidu prohlédnete, osaháte a vyzkoušíte a nikdo vám nebude nutit nic, co nepotřebujete. Po jediné návštěvě budete vědět vše. A ještě do léta stihnete sobě i rodině splnit sen o krásném koupání.