Nejkrásnější letiště světa jsou výjimečná svou architekturou, funkčním interiérem, high-tech zařízením, profesionálním personálem s řádnou průpravou etiky a skvělým vybavením relaxační zóny. Níže si můžete prohlédnout letiště, kde se snaha zpříjemnit lidem cestování skutečně povedla.

1. Singapur Changi

Letiště v Singapuru již několikrát za sebou získalo titul nejlepšího letiště světa v prestižní soutěži Skytrax World Airport Awards. A není se čemu divit. Okouzlí vás svou tropickou džunglí, která byla otevřena v roce 2019. V zahradě najdete více než 200 druhů rostlin, stromů a motýlů a krytý vodopád. Dále je zde také kino, které lze navštívit zdarma, umělecké galerie, luxusní obchody, vynikající restaurace, bludiště s živým plotem a bazén umístěný na střeše letiště.

Zdroj: Youtube

2. Peking Daxing

Tato futuristicky vyhlížející oranžová stavba připomíná z ptačí perspektivy tvar chobotnice se šesti zakřivenými chapadly. Terminál určený jen pro pasažéry má plochu 700 tisíc m² a stál neuvěřitelných 370 miliard korun. Do roku 2025 chce letiště Daxing dosáhnout mety 72 milionů přepravených pasažérů za rok. To znamená 630 000 letů na 4 ranvejích.

Zdroj: Youtube

3. Dubaj

Letiště Dubaj International je schopno odbavit více než 90 milionů cestujících ročně. Z tohoto místa se dostanete do 230 destinací po celém světě. Je umístěno blízko hlavních atrakcí a centra města. Pyšní se vůbec největší solární elektrárnou, která spotřebu elektřiny celého města snižuje o téměř 30 %. Při čekání na odlet letadla můžete navštívit zenovou zahradu, fitness centrum nebo bazén. Odpočinout si můžete v 5hvězdičkovém hostelu přímo na letišti.

4. Dauhá Hamad v Kataru

Katarské letiště Hamad je ceněno pro svůj okázalý architektonický a luxusní design. Odbaví téměř 40 milionů lidí a okolo 230 tisíc letadel. Má sice jen jeden rozlehlý terminál, ale ten je zařízen exkluzivně. Samozřejmostí jsou VIP salonky, odpočívárny, posilovna, bazén, 270 tisíc metrů čtverečních obchodů, ale také 2 pětihvězdičkové hotely. Pořádají se zde i umělecké výstavy.

Zdroj: Youtube

5. St. Martin

Legendární letiště Princezny Juliany na francouzsko-nizozemském ostrově Svatého Martina má v blízkosti přístupnou pláž Maho Beach. Při radovánkách v moři se vám určitě poštěstí vidět letadlo pěkně zblízka se vším všudy. O zážitek na celý život máte postaráno.

Zdroj: Youtube

Zdroj: ireceptar.cz, novinky.cz