Poslali jste nám více než 500 fotografií zahrad. Spousta z vás s pokorou říkala, že zahrada je vášeň a nikdy nekončící proces stavby, přestavby a obnovy. Spousta z vás své do detailu vypiplané zahrádky udělala pouze ručně, a to včetně zahradních jezírek, potůčků, kamenných valů…

Všechny jsou krásné, protože jsou od srdce. Láska k zahrádkám, i když třeba nepěstěným, bez altánů a chodníčků, je cítit z každé fotografie.

Hledat tu nejkrásnější si asi netroufneme. Jen pár jich vypíchneme, ale ten zbytek si projděte sami. Podívejte se a zhodnoťte, jaký druh zahrádky se vám líbí. Máme tu nepřeberné množství zahrad. Od miniaturních předzahrádek až po velké hektarové lány. Od soukromých až po zahrádky veřejné.

Děkujeme tedy všem, kteří nelenili a fotografie nám poslali. Přejeme vám mnoho úspěchů v další práci a snad se s některými zahradami zde prezentovanými setkáte i na stránkách našeho časopisu. Některé se nám totiž zalíbily tak, že majitele i poprosíme, jestli by náš profesionální fotograf nemohl přijít a udělat několik snímků pro naši rubriku „Zahradní návštěva“.

Krásná zahrada - Ústecký kraj

Krásná zahrada – Středočeský kraj

Krásná zahrada – Liberecký kraj

Krásná zahrada – Karlovarský kraj

Krásná zahrada – Jihočeský kraj

Krásná zahrada – Plzeňský kraj

Krásná zahrada – Královéhradecký kraj

Krásná zahrada – Pardubický kraj

Krásná zahrada – Kraj Vysočina

Krásná zahrada – Olomoucký kraj

Krásná zahrada – Moravskoslezský kraj

Krásná zahrada – Zlínský kraj

Krásná zahrada – Jihomoravský kraj