1. Loro Parque, Tenerife, Španělsko

Loro Parque se řadí mezi nejkrásnější zoo světa a také mezi nejoblíbenější atrakce Kanárských ostrovů. Chovají se zde dvě třetiny všech druhů papoušků z celého světa, ale také gorily, tygři, šimpanzi nebo krokodýli. Obrovská akvária jsou domovem korálů, mnoha zástupců fauny i flóry. Nechybí žraloci a rejnoci, které je možné díky skleněnému podmořskému tunelu pozorovat z úchvatné blízkosti. Pro návštěvníky zde několikrát denně probíhají vystoupení papoušků, ale také lachtanů, delfínů a kosatek.

2. San Diego Zoo, Kalifornie, USA

Další na seznamu nejkrásnějších zoologických zahrad se nachází v Americe, konkrétně v Kalifornii. Domov zde našlo více než 12 tisíc zvířat, 650 druhů, přičemž vše se rozléhá na 40 hektarech. Zoo v San Diegu byla průkopníkem v koncepci venkovních exponátů bez klecí, které znovu vytvářejí přírodní stanoviště zvířat.

3. Singapore Zoological Gardens, Singapur

Světově proslulý „otevřený koncept“ singapurské zoo, zasazený do prostředí deštných pralesů, nabízí příležitost zažít a nechat se inspirovat zázraky přírody. Zoo je domovem více než 2 400 exemplářů a více než 300 druhů, z nichž je 34 % ohroženo. Zoo získala svou mezinárodní reputaci především díky svým ochranářským iniciativám a šlechtitelským programům.

4. ZooParc de Beauval, Francie

ZooParc de Beauval je francouzský zoologický park poskytující domov více než 35 tisícům zvířat, a to celkem na 40 hektarech. Jedná se o jednu z největších „sbírek“ zvířat v celé Francii. S více než 1 600 000 návštěvníky ročně je od roku 2019 nejnavštěvovanějším turistickým místem regionu Centre-Val de Loire, jednou z pěti nejnavštěvovanějších zoologických institucí ve Francii a nejnavštěvovanější soukromou konvenční zoo v zemi.

5. Zoo Praha

Největší a nejznámější zoologická zahrada v České republice nemůže na seznamu těch nejkrásnějších chybět. Historie Zoo Praha sahá až do roku 1881. V současné době prochází mnoha rekonstrukcemi, při kterých jsou stavěny nové pavilony. Zásadní roli sehrála při návratu „divokých“ koní Převalského do volné přírody.

6. Chester Zoo, Velká Británie

Také v Anglii se nachází zoologická zahrada, jež se umístila na seznamu těch nejkrásnějších, najít ji je možné v Upton-by-Chester v Cheshire. Otevřena byla již v roce 1931 a zabírá rozlohu 160 hektarů.

7. St. Louis Zoo, Missouri, USA

Zoo Saint Louis je domovem více než 500 druhů a celkem přes 12 tisíc jednotlivých zvířat. Tato zahrada je celosvětově uznávaná pro své inovativní přístupy k péči o zvířata, ochraně divoké zvěře, výzkumu a vzdělávání. Zoo Saint Louis ročně přiláká přibližně 3 miliony návštěvníků a je nejnavštěvovanější atrakcí v regionu.

Zdroj: autovylet.cz, epochaplus.cz