Za kocovinou stojí často dehydratace. Nejlepší, co můžete udělat, je doplnit do těla vodu. Je důležité dostatečně pít vodu a další tekutiny, aby se tělo znovu hydratovalo a vám se ulevilo.

Co vlastně způsobuje kocovinu?

Zdroj: Youtube

Když jen voda nestačí

Dobře může pomoci třeba pomerančová šťáva, která je bohatá na vitamin C. Tato látka pomáhá snížit bolest hlavy a nevolnost. Podobně funguje i med, který má přirozené protizánětlivé vlastnosti a také snižuje příznaky kocoviny.

Dokonale funguje i máta. A úplně nejlépe ta čerstvá. Máta je známá svými uklidňujícími účinky a může pomoci zmírnit nevolnost a závratě. Pokud nemáte po ruce čerstvou mátu, nezoufejte, fungovat by měl i mátový čaj, ale účinky budou trochu slabší.

A když už je řeč o čajích, můžete zkusit i čaj zelený. Ten obsahuje antioxidanty a kofein, tato směs vám pomůže zlepšit náladu a nakopne vás.


Recept na "Detox smoothie" proti kocovině

V mixéru smíchejte jeden celý banán, půl šálku jahod a půl šálku borůvek, půl šálku zeleného hrášku, půl šálku nakrájeného ananasu, půl šálku jakéhokoli mléka a lžičku medu. Rozmixujte všechny ingredience do hladka a popíjejte.

Toto smoothie obsahuje vysoké množství vitaminů a minerálů. Banán je bohatý na draslík, který pomáhá regulovat krevní tlak a zlepšuje funkci mozku. Borůvky a jahody vám zase dodají potřebný vitamin C a antioxidanty, které bojují proti volným radikálům. Ananas a zelený hrášek jsou skvělým zdrojem vitaminu B, díky kterému budete lépe trávit. Mléko skvěle hydratuje tělo a med už je jen sladká tečka. Ať se dílo podaří!


Zdroj: https://ireceptar.cz