Mnoho z nás se těší na to, až si na konci roku dopřeje zasloužený odpočinek s oblíbenými vánočními filmy a pohádkami. A že jich je! Proto pro vás máme přehled těch nejoblíbenějších.

1. Láska nebeská

Americká vánoční romantická komedie Láska nebeská se stala nedílnou součástí Vánoc. Film je složen z několika milostných příběhů, které se odehrávají v předvánočním čase. Má hvězdné obsazení, v hlavních rolích jednotlivých příběhů se ukáže například Hugh Grant, Liam Neeson či Colin Firth.

Zdroj: Youtube

2. Prázdniny

Příběh dvou žen, které jsou se svým životem nespokojené a touží po změně. Úplnou náhodou se setkávají online, kde se, prostřednictvím chatu, dohodnou na dočasné výměně svých domovů. Bláznivý plán, který ovšem vyjde a oběma přinese i osudovou lásku. V hlavních rolích Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law a Jack Black.

Zdroj: Youtube

3. Neobvyklé vánoční přání

Romantická komedie pro celou rodinu tentokrát z Kanady. Přehnané vánoční dekorace, rodinné prostředí a příběh o dospívající dívce, která dostane rozum a začne dělat dobré skutky. Je to trochu pohádka a nechybí ani happy end.

Zdroj: Youtube

4. Čtvery Vánoce

Každý rok utíkají před vánočním shonem do teplých krajin. Letos letadlo neodletí a jsou nuceni strávit během jednoho dne čtvery Vánoce u čtyřech rozvedených rodičů. Hlavní roli ve hvězdně obsazené komedii mají Reese Witherspoon a Vince Vaughn.

Zdroj: Youtube

5. Vánoce naruby

Manželé se rozhodnou strávit vánoční svátky na výletní lodi, aby utekli před vánočním shonem, stresem a smutkem, že s nimi letos nebude jejich dcera. Vše se ale obrátí naruby a jejich dcera jim oznámí, že se na Štědrý den vrátí domů se svým přítelem. Manželé tak mají 12 hodin, aby se jim podařil zázrak a uspořádali každoroční velkou vánoční oslavu pro sousedy.

Zdroj: Youtube

6. Šťastný Nový rok

Šťastný Nový rok je romantickou komedií Garryho Marshalla, který má na kontě i legendární Pretty Woman nebo Nevěstu na útěku. Tento film je oslavou lásky a naděje, odpuštění, druhých šancí a nových začátků.

Zdroj: Youtube

7. Sám doma

Sám doma, vánoční klasika z roku 1990, kterou není potřeba sebevíce představovat. Kevina McCallistera, kterého ztvárnil Macaulay Culkin, rodina zapomene doma, a musí se tedy postarat o sebe a ochránit dům před dvěma zloději. Těm při jejich loupení stojí v cestě desítky nastražených pastí.

Zdroj: Youtube

Zdroj: csfd.cz, seznamzpravy.cz