Kde jinde se může taková věc stavět než v Dubaji. Tato saudskoarabská země se připravuje na velký přerod z vývozce ropy na turistickou destinaci. Ve velkém se tu tak staví nevídané hotelové resorty a Floating Seahorse Villas k nim patří.

Tyto mořské příbytky nemají vlastní pohon ani navigaci. Na moři se jen pohupují a na místo je odváží mořský jeřáb. Ono ani není zapotřebí, aby někam pluly. Jsou to vlastně velké vily s kompletním vybavením. Mají však zvláštnost v tom, že jejich ložnice jsou umístěny pod vodou. Za velkými prosklenými stěnami pak jsou připevněny umělé korály, které přilákají mořské koníky a ryby, typické živočichy místního zálivu.

Nad hladinou pak majitelé budou mít velkou kuchyni, obývací pokoj a rozměrnou terasu, o patro výš pak je další menší terasa s další kuchyní a hlavně vířivkou.

Když majitel chce vystoupit na břeh, použije buď loď, nebo si zavolá odtah. Po odjezdu je dům „zaparkovaný“ u speciálního mola, kde se o něj kompletně postará servisní středisko.

Zdroj: Youtube

Pro bohaté

První dům spustila na vodu firma Kleindienst Group v roce 2015. Pak se práce zpomalily a nyní jsou ve výstavbě první desítky vil z ohromného komplexu se 131 domy.

Každý dům s podlahovou plochou 370 metrů čtverečných stojí v přepočtu 65 milionů korun. Kdo má zájem, musí spěchat. Většina jich je už prodaná.


Zdroj: Kleindienst