Pomineme-li střed města, který je Mekkou zejména turistů, mohly by vás zaujmout čtvrti, které jsou v poslední době v módě, a nabízí tak nejen krásné ubytování, ale také kulturní vyžití, sportoviště a nebo školu či školku v docházkové vzdálenosti.

Na případný pronájem bytu Praha a ani její oblíbené čtvrti nejsou nejlevnější, ale mnohonásobně vám vyšší cenu vynahradí kouzelné okolí, dobrá dostupnost do práce a blízkost všeho, co potřebujete k životu.

Vinohrady

Vinohrady jsou snad ze všech pražských čtvrtí jednou z nejoblíbenějších čtvrtí cizinců a mladých profesionálů. Jsou velmi ceněné pro svou blízkost do centra města a snadnou dostupnost MHD. Dojíždění tramvají nebo metrem ze stanice Náměstí Míru či I. P. Pavlova do centra by nemělo trvat déle než 15 minut, a to ani ve špičce.

V létě můžete relaxovat také v Riegrových sadech či Grébovce, kde si vychutnáte dobré pivo na zahrádce. Vinohrady jsou také oblíbené pro tradiční obchody a nabízí široký výběr restaurací, barů a kaváren.

Žižkov

Čtvrť Žižkov, nacházející se z větší části v Praze 3, má svou specifickou identitu a nezávislou atmosféru. Žižkov je známý svými typickými hospodami a restauracemi, kde si můžete vychutnat některá z nejlepších piv.

Pro pěkný výhled na Prahu vyjeďte výtahem na Žižkovskou televizní věž, výrazný symbol komunistické éry. V cestě můžete pokračovat trochou historie a projít se na Olšanských hřbitovech, největším pražském hřbitově. A v dosahu máte také tunel pro pěší, kterým se pohodlně za pár minut dostanete z Žižkova do Karlína.

Dopravní spojení zahrnuje řadu pravidelných autobusových a tramvajových linek, které vás během několika minut dopraví doslova kamkoli.

Smíchov / Anděl

Na Smíchově najdete jedno z největších pražských nákupních center na Andělu. Smíchov, stranou od ruchu turistů a přitom jen pár minut od centra města, je velmi oceňován místními a je to příjemné a pohodlné místo k životu. Najdete zde také velké množství restaurací, bary a kavárny.

Půvabná čtvrť Smíchova u Vltavy a v docházkové vzdálenosti od Karlova mostu má co nabídnout. Užijte si pěknou procházku Petřínským parkem a vydejte se na Petřínskou rozhlednu s krásnými výhledy na Prahu.

Tím ale výčet oblíbených čtvrtí k bydlení nekončí. Nesmíme zapomenout na Holešovice, které jsou sice dále od centra a s horší dostupností metrem, ale nachází se zde Letenské sady. Je to čtvrť v rozkvětu, s moderními oblastmi a také průmyslovými a dělnickými místy. Dalším skvělým místem k životu v Praze je Karlín, který se za posledních několik let neskutečně vyloupl do krásy. Nabízí nejen skvělou dostupnost tramvají či metrem, ale je také centrem mnoha nových společností, kaváren, restaurací - a tím pádem také pracovních příležitostí.