Svátek zamilovaných letos vychází na úterý, to vás ale nemusí odradit od pěkného výletu. Den sv. Valentýna můžete oslavit večeří 14. 2. a na romantický výlet se vydat o víkendu. Lámete si ale hlavu s tím, kam se vydat? V České republice je spousta krásných míst. Inspirujte se naším výběrem těch nejromantičtějších.

1. Vyhlídka Máj

Takový západ slunce na zdejší vyhlídce vykouzlí nejednu slzu v oku i tomu největšímu drsňákovi. Z této vyhlídky je pravděpodobně vůbec ten nejkrásnější pohled na řeku Vltavu. Vyhlídku najdete nedaleko obce Teletín nad bývalými Svatojánskými proudy. Vltava protéká hlubokým skalním kaňonem a díky jednotlivým záhybům vytváří okouzlující přírodní unikát.

Zdroj: Youtube

2. Zámek Hluboká

Zámek jako z pohádky! Současnou podobu Hluboké mají na svědomí Schwarzenbergové a mnohdy je označován za nejkrásnější zámek v republice. V rámci prohlídek můžete nahlédnout do mnoha soukromých pokojů a luxusních reprezentačních sálů, ale zámek se svými jedenácti věžemi nabízí i několik krásných vyhlídek.

Zdroj: Youtube

3. Procházka Prahou

Podle nejrůznějších anket patří Praha mezi nejromantičtější místa v České republice. Vychutnat si tady můžete valentýnské procházky, výstup na Petřínskou rozhlednu, návštěvu romantické Kampy, pohodovou projížďku po řece Vltavě nebo procházku křivolakými pražskými uličkami.

Zdroj: Youtube

4. Vodní zámek Červená Lhota

O tomto zámku, postaveném ve 14. století, se hovoří jako o tom nejromantičtějším v celé České republice. Během 100 let vystřídal nejen několik majitelů, ale i stavební podoby. Součástí zámku je anglický park, kaple, ale i několik pramic, nabízejících možnost romantické plavby.

Zdroj: Youtube

5. Zámecký park Lednice

Zámek Lednice je součástí Lednicko-valtického areálu a díky své jedinečné kráse a rozmanitosti je zároveň čestným členem seznamu UNESCO. Kromě mnoha romantických komnat, které jsou součástí zámku, můžete navštívit i unikátní botanickou zahradu nebo zámecký park, zaujímající rozlohu 170 hektarů.

Zdroj: Youtube

Zdroj: kudyznudy.cz, novinky.cz