Napříč všemi světovými kontinenty bychom mohli najít nespočetné množství fotbalových stadionů. Od těch menších až po stadiony, kde se může sejít až přes 100 tisíc fotbalových nadšenců. Pojďte se podívat na ty největší z Evropy.

1. Camp Nou, Barcelona, Španělsko

Camp Nou je největší fotbalový stadion v Evropě a jeden z největších na světě. Jeho tribuny mají kapacitu 99 354 diváků. Stadion byl postaven v období 1954-1957, na místě starého stadionu Camp de Les Corts. Nový stadion měl kapacitu do 120 tisíc diváků.

Camp Nou byl nesčetněkrát využíván jako místo pro konání důležitých událostí, jako například Mistrovství Evropy v roce 1964, Mistrovství světa v roce 1982 nebo také olympijské hry v roce 1992. Kromě sportovních událostí se na stadionu konala řada koncertů. Hrály zde hvězdy jako Michael Jackson, U2 nebo Pink Floyd.

Zdroj: Youtube

2. Wembley, Londýn, Velká Británie

Stadion ve Wembley je jedním z nejznámějších stadionů na světě. Slyšel o něm prakticky každý fotbalový fanoušek. Za svůj název vděčí čtvrti Londýna, ve které se nachází. Současný stadion byl postaven na místě původního v roce 2007. Je to jeden z nejmodernějších sportovních objektů na světě. Má kapacitu 90 tisíc míst, což z něj činí největší fotbalovou arénu na Britských ostrovech.

Zdroj: Youtube

3. Croke Park, Dublin, Irsko

Croke Park, někdy zvaný jen Crocker, je stadion v irském Dublinu určený zejména pro pořádání galských sportů nebo hudebních koncertů. Spravuje ho Gaelic Athletic Association a pojmenován byl po arcibiskupovi Thomasi Crokeovi. Stadion byl otevřen roku 1884, v roce 2004 byl významně renovován. V současnosti pojme 82 300 diváků. Jde o třetí největší stadion v Evropě a největší stadion nepoužívaný pro fotbal.

Zdroj: Youtube

Zdroj: wikipedia.org, 21stoleti.cz