A stavba je to opravdu kontroverzní. A to hned v několika ohledech. Už 19. ledna 2006, kdy byl plán poprvé představen veřejnosti, sklidil ohromnou dávku kritiky. Od označení „architektura minulého století“ až po „megalomanský hnus“. To ovšem nezabránilo tomu, aby se v roce 2007 poprvé koplo do země. Stavba měla být otevřena v roce 2009, ovšem rok předtím proletěla Španělskem těžká hospodářská krize, která stavbu skoro zastavila. A co se nepovedlo financím, to se povedlo špatně zabezpečené stavbě, kde se několik desítek dělníků zranilo na špatně řešeném stavebním výtahu. V téhle chvíli od projektu ustoupili i architekti Pérez-Guerras Arquitectos & Ingenieros a od projektu se distancovali.

Nový termín otevření sedmačtyřicetipodlažní budovy byl posunut na březen 2014, ale další investor zkrachoval, takže po už druhém uzavření staveniště se čekalo na dalšího zachránce. Tím se stala společnost SVP Global v roce 2018 a ta konečně dotáhla stavbu do konce.

Luxus za miliony

Nejlevnější byty v tomto domě stály kolem 6,6 milionů korun. Ovšem ty vyšší a luxusnější už se tak „levně“ neprodávají. Ve 45. patře stojí kolem 77 milionů korun a samozřejmě nejdražší je centrální penthouse, který má na střeše i velký bazén. Jeho cena se ani nezveřejňovala. V současné době je prý prodáno víc než 100 z 256 bytových jednotek. Ovšem podle nabídek na internetu se zdá, že velká část je nabízena pro krátkodobé využívání movitých hostů tohoto letoviska provincie Alicante.