Nad jezerem George v pohoří Adirondack stojí hrad. Stojí tu už třicet let. V roce 1981 začal John Lavender plnit slib, který dal svému tříletému synovi. Proč to udělal? Vždyť syn si sotva mohl už další týden vzpomenout na slib, který mu otec dal. Jenže sliby se mají plnit a otec by se musel před synem stydět. A tak začal stavět místo, které by bylo úžasné. Místo pro vytváření úžasných zážitků pro sebe a syna. Postavil Mountain Castle.

Dům je to vpravdě neuvěřitelný. Na místo muselo být dopraveno 800 tun kamene. Majitel chtěl mít vše dokonalé, tak se dal i na sbírání rytířských brnění a vitráží, které následně instaloval ve svém sídle.

Centrálním bodem budovy je mohutná společenská místnost s dvojicí sedaček a velkým stolem u gigantického okna shlížejícího dolů do údolí. Čtvery dveře pak vedou do hudebního sálu, soukromých „komnat“, rodinného obývacího pokoje i velké kuchyně. Majitelé mohou využívat vinný sklípek, malou kapli, taneční sál i velké parkovací stání. Příjezdová cesta je lemována sochami lvů, na pozemku pak najdeme další velké množství zvířecích skulptur.

V samotném hradu jsou pouze dvě ložnice. Pokud jsou návštěvy nenáročné, mohou se ubytovat ve vrátném domku nebo v domě s garáží, kde jsou vždy dva skromně vybavené pokoje.

Po dostavění začal majitel pronajímat hrad pro svatby a líbánky za 995 dolarů na noc. A kdo by chtěl také takový hrad, může si ho koupit. V Sotheby´s ho mají v nabídce za 12,8 milionu dolarů.

Foto: Sotheby´s