Proč montážní lepidlo? Hodí se vám celoročně, ať už na drobné opravy v interiéru, při rekonstrukci, nebo naopak na větší opravy a zkrášlování okolí domu. Výhodou je, že se obejdete bez vrtačky, hluku a nepořádku, které práce s ní přináší. Lepení je relativně rychlé, tiché, a přilepené věci velmi dobře drží. S montážním lepidlem můžete pracovat i na místech, kde byste to nečekali. Například pod vodou.

Nové zrcadlo v koupelně

Lepení zrcadla se většina lidí obává, pokud dodržíte správný postup lepení, zvládnete to i vy. Jen je potřeba si na některé věci dát pozor. Plocha, na kterou zrcadlo lepíte, musí být soudržná, a mít dostatečnou nosnost, aby zrcadlo udržela. Před lepením si zakreslete místo, kam budete zrcadlo lepit, a nesmíte zapomenout obě lepené plochy očistit a odmastit. Výběr lepidla je důležitý, zvolte takové, které je dostatečně silné, a navíc je určené na lepení zrcadel. Nesprávné lepidlo může narušit zrcadlo a vzniknou na něm mapy.

Montážní lepidlo PATTEX ONE FOR ALL HIGH TACK je díky své počáteční přilnavosti vhodné na lepení těžších předmětů, jako je právě zrcadlo. Udrží jej na správném místě, a to i v případě, že máte v koupelně skutečně vlhko.

Náš tip: Lepidlo nanášejte ve svislých pruzích tak, aby mohla případná vlhkost tvořící se za zrcadlem stékat.

Po nanesení lepidla přitlačte zrcadlo na místo a pečlivě po celé ploše přimáčkněte. Nechte vytvrdnout.

Lepení schodů

Schody každodenně extrémně zatěžujeme, proto je nutné vybrat lepidlo s velkou lepicí silou. Jak na to? Na očištěnou plochu naneste lepidlo v pruzích. Na kraji ponechte pár centimetrů volných, aby po přitlačení desky lepidlo na krajích nevyteklo. Po nanesení přitlačte po celé ploše a vyčkejte 24-48 hodin do finálního vytvrzení.

Náš tip: PATTEX ONE FOR ALL HIGH TACK má dostatečnou sílu pro lepení i tak extrémně namáhaných spojů, jako jsou schody nebo práh.

Chcete vidět, jak jsme schody lepili my? Podívejte se na video.

Zdroj: Youtube

Odpadlá dlaždice v bazénu

Když vám odpadne dlaždice v bazénu, ale nechcete vypouštět vodu, musíte vybrat lepidlo, které dokáže lepit právě i pod vodou. Takovým je například PATTEX ONE FOR ALL HIGH TACK. Naneste lepidlo na dlaždici, ponořte na opravované místo a pořádně ji pod vodou přitlačte. Hotovo.

Neviditelný spoj

Při opravách a rekonstrukcích se čas od času setkáte i s lepením průhledných materiálů, jako je sklo nebo speciální plast. Jejich krása spočívá v čistotě. Jakýkoliv šroub v takovém materiálu působí rušivě, natož bílé lepidlo, které by zkazilo celý výsledný dojem. Neviditelný spoj vytvoří krystalicky čiré montážní lepidlo PATTEX ONE FOR ALL CRYSTAL. Je ideální pro lepení průhledných designových úchytů k šuplíkům, nebo skleněné desky jako obložení v kuchyni či skleněných polic.

Finální spoj je průhledný, podívejte se na konkrétní příklad s umyvadlem:

Zdroj: Youtube

Montážní lepidla jsou vhodným řešením mnohých oprav. Díky své síle plně nahradí hřebíky i šrouby. Práce s nimi je relativně rychlá a pohodlná.

Podle potřeb si můžete vybrat ze široké škály montážních lepidel.

www.pattex.cz