Téma: zedníci

Já bych se nebála to nazvat kartelem. Ceny mají všichni podobné, způsob práce taky. A zákazník náš pán? To neplatilo ani ve filmu Na samotě u lesa. Tam si vozili zedníka Lorence hezky na stavbu a ze stavby, nesměli ho houpat a hlavně musel mít pořád v ruce lahváče.

Naše konstatování s manželem, že jsme udělali ve výběru chybu a že nevíme, jak by to bylo, kdyby nám dům stavěla jiná firma, je mylné. Musíme se o zedníky víc starat.

  • První verze: každé ráno úderem šesté jim zavolat, jestli dnes jedou k nám, nebo někam jinam.
  • Druhá varianta: hezky si je na stavbu dovézt, lítat kolem nich, kolem oběda osobně zkontrolovat, jestli pracují dost rychle a hlavně jestli něco nepotřebují.

REKONSTRUKCE DOMU ONLINE UŽ PŘINESLA:

Nedovedu si představit, že bychom takto odváděli výkony u nás v práci. Říct zákazníkovi, že jim něco dodám, a pak se u něj 2 týdny neukázat, protože jsem měl práci jinde, tak už mě k sobě prostě nepustí.

Ale aspoň něco pozitivního - okno bude! Prý už příští týden. Ano, netrvalo to týden, jak slibovali původně, ale 4 týdny. Zato faktura už přišla dávno. Tak jim tam šel manžel vysvětlit, že ve smlouvě stojí, že okna budou doplacena po dokončení předmětu této smlouvy. Jasně, vše v pořádku, až okno přivezou, tak máme zaplatit. Asi se dám na pozdní placení faktur. Myslím, že dva tři týdny v prodlení nemohou těmto firmám dělat žádné vrásky.

Krbař by měl začít, ale zeď, na kterou napsal omítnout, stále smutně kouká a cihly křičí: „omítni nás“. Snad s tím tedy tento týden zedníci něco udělají. Máme si sehnat firmu, která nám vylije v září betony na podlahu. Na září jsou také posunutí sádrokartonáři, protože mají práci jinde.

Téma: zahrada

V zahradnictví mi sdělili, že zahrada se zakládá na podzim, co já chuděra budu dělat? No co. Kolegyně objednávají u Starkla. Přidala jsem se k nim a objednávám keříky malinovníky, rybízek apod. To zasázím daleko od domu, kde se nebude ještě ničit a plenit a příští rok budu mít spoustu zdravých vitaminů. Já prostě potřebuji tvořit a budovat a nikdo mi v tom nezabrání. A také už jsem oznámila jednomu známému zahradníkovi, ať se laskavě zamyslí, kam na naší zahradě umístíme ořech.

A jak nás teď bylo o víkendu v baráku plno, mám dokončený, vypletý a znovu zasypaný habrový plot. Teď už se určitě nestane, že tam bude zase tolik bodláčí. Jinde už tolik plít nemusím. Ve skleníku už prý mám dvě žáby, já zatím neviděla ani jednu, ale můj pobyt se tam zkrátil a uši mám nastražené. Já už doma prince mám! Hned několik.

Na záhoně mi zrají dýně hokaidó, a také spousta fazolí. To fakt nechápu, zřejmě jsem je musela kupovat v nějaké slevě, protože teď tam na ně koukám, a nevím, proč je pěstuji. Ještě kdyby to byly ty zelené, těm rozumím se slaninkou na olivovém oleji.

A cuketa na kompostu se má taky dobře, cuketky i listy dál rostou.

Téma: hospodářské stavení

Bude to asi ještě zajímavé. Po ústním šetření už nám zbyly jen 3 instance, životní prostředí, E.ON a Telefónica. Osobně tipuji Telefónicu za nejproblematičtější článek.

Manžel zašel v uniformě (naštěstí tak nechodí i domů) na první dva úřady. Telefónica v Písku zastoupení nemá, mluvila jsem s někým po telefonu, chtěl vše poslat, že se na to podívá. Ochotou nepřetékal, a sám se asi také neozve. Budu mu tedy opět volat. Ale pořád mám pocit, že on nebude ta správná kontaktní osoba, byť je uveden na nějaké zprávě.

Opět je na tom ale jedna zpráva pozitivní, protože manžel zjistil, že asi metr za naším plotem teprve končí náš pozemek, to znamená, že ten křivý ohnutý asi 20metrový strom je náš. Asi si založíme další živý plot!

Možná budeme patřit k těm, co budou rekonstruovat několik let, a až skončíme, tak můžeme zase začít. Sice to tak mají prý hlavně ti, co stavějí sami (tvrdí mi manžel), ale my máme spoustu řemeslníků, a nevypadá to, že budeme letos na Vánoce bydlet.

Je to škoda, protože i o Vánocích u nás musí být krásně!