Tato světově proslulá filmová hvězda, známá filmy: Ti druzí, Návrat do Cold Mountain, Zrození, Stepfordské paničky, Moulin Rouge, Moje krásná čarodějka či Tlumočnice, sice vyrůstala v Longueville na předměstí Sydney v Austrálii, ale narodila se australským rodičům v Honolulu na Havaji, kde její otec tehdy studoval na univerzitě. Dodnes má proto dvojí občanství.

Nicole se v dětství věnovala tanci, dramatické výchově a pantomimě, pak ji zlákal i balet. Začala hrát v divadle Phillip Street Theater a záhy debutovala i ve filmu. V dospělosti pak získala v Austrálii řadu ocenění za své ztvárnění výrazných postav v divadle i ve filmu. Získala popularitu i v Anglii. Záhy se jí otevřela také kariéra v Hollywoodu. Do povědomí široké veřejnosti se nedostala jen díky svým úspěšným rolím, ale rovněž sňatkem se slavným hollywoodským hercem Tomem Cruisem. I když spolu adoptovali dvě děti, manželství se po téměř deseti letech rozpadlo. Vzápětí Nicole Kidman dokázala, že nestojí ve stínu bývalého manžela a vytvořila nezapomenutelné role. Za ztvárnění slavné spisovatelky Virginie Woolfové ve filmu Hodiny obdržela v roce 2003 Oscara.

O tři roky později se provdala za country zpěváka Keitha Urbana. V tomto svazku se jí podařilo po letech marných pokusů otěhotnět a přivést na svět dceru. Dnes má s Urbanem ještě druhé dítě, které však donosila náhradní matka.

Nicole Kidman jako slavná herečka vystřídala různá místa pobytu a zařídila si několik domovů. I když se ráda zdržuje v Americe, na Austrálii nedá dopustit. V roce 2008 si koupila se svým manželem za 6,5 milionů australských dolarů 140 akrů půdy se starou farmou v oblasti Sutton Forest asi 2 hodiny jízdy od Sydney. Dům si nechala přestavět a na jeho rekonstrukci věnovala další miliony. Vybavila ho bazénem, tenisovým kurtem, tělocvičnou a celou stavbu nechala rozšířit o několik dalších budov. Protože se Nicole Kidman s Keithem Urbanem rozhodli, že chtějí zachovat historický vzhled stavby, byly na přístavbu dovezeny například starobylé cihly, jež by zachovaly dobový kolorit. Ten podtrhuje například dřevěná pergola vyzdobená tapisériemi, železné sloupy na kamenném podstavci s puncem letitosti.

Domu dominuje pavlač, která jej obepíná kolem dokola a v přízemí ji kopíruje podloubí se štíhlými bílými sloupy. Celé stavbě vévodí členité zelené střechy. Budova se utápí v zelené hradbě tvarovaných jehličnanů. Celý dům je dokonale hlídán nejpreciznějším bezpečnostním zařízením, a tak je celá usedlost chráněná před zvědavýma očima, skryté tak zůstávají i interiéry. Dům je prý zařízen ve stylu Ralph Lauren a jeho chloubou jsou starobylé kožené sedačky.