Uchované ve skle

Plánujete si udělat pořádek ve spíži či kuchyni? Pak určitě oceníte designové dózy Brabantia, které jsou k dostání v různých velikostech na různé druhy běžně používaných potravin – jako jsou těstoviny, rýže, luštěniny, mouky, cukr, sůl, ale i sladkosti, sušenky, oříšky a další.

Sklenice potěší snadným čištěním, lze je mýt v myčce, ale jsou také teplovzdorné a můžete je použít i do mikrovlnné trouby. K dostání jsou s víčky ve světle a tmavě šedé a mátové barvě, v objemu od 0,3 l do 1,9 l, díky kterému se tak přizpůsobí všem nárokům a potřebám skladování potravin.

Dózy jsou k dostání samostatně nebo v sadě za 210 Kč až 680 Kč.

Výrobky značky Brabantia jsou k dostání v obchodech sítě Luis, Kika a na e-shopu www.brabantia-shop.cz.

Profesionální pánve

Každý profesionální kuchař ví, že kvalitní pánev je společně s noži nejdůležitějším vybavením kuchyně: s výbornou pánví dokážete u plotny divy. Značka Tefal představuje sérii pánví s novým povrchem Tefal Titanium Excellence. Ten kombinuje nejlepší nepřilnavé vlastnosti se silou a odolností titanu. Je tvořen kombinací 6 dokonalých vrstev materiálu: na hliníkové tělo pánve navazuje tvrdá titanová fúzní báze pro ultra vysokou odolnost a trvanlivost, kterou posilují dvě vrstvy proti oděru a posílení trvanlivosti. Pánev kryje horní vrstva obohacená částicemi titanu a dvě finální krycí vrstvy, posilující nepřilnavost.

Testy simulující pravidelné vaření zjistily, že nová generace pánví vydrží beze změny dlouhých 12 let intenzivního používání.

Pánve mají výjimečně silné dno Induction s diskem z nerezové oceli, které zaručuje perfektní rozvod tepla pro všechny druhy sporáků: plyn, elektřina, sklokeramika i indukce. V pánvi je možné také zapékat pokrmy i v troubě, v teplotě do 175 °C.

Nyní jsou k dispozici dvě modelové řady: Expertise, pánve excelentní kvality pro skutečné experty, a TalentPro, určené labužníkům, kteří se rádi oddávají požitkům při vaření a vyhledávají výjimečnou kvalitu. V řadě Expertise lze zakoupit pánve o průměrech 24, 28 a 30 cm, wok pánev a grilovací pánev. Řada TalentPro nabízí 6 pánví v rozměrech 21 až 32 cm, palačinkovou pánev, hlubokou pánev s poklicí, grilovací pánev a wok pánev.

Pánve jsou dostupné v běžné obchodní síti a na www.homeandcook.cz.

Odměřte, upečte

Potřebujete odměřit přesné množství mouky a připravit si těsto, uskladnit uvařené jídlo, které vám zbylo od oběda, a později si ho ohřát v mikrovlnné troubě? Na vše vám bude stačit jediná nádoba. Tradiční americká značka KitchenAid totiž nabízí třídílnou sadu keramických pracovních misek. Malá nádobka o objemu 0,9 litru vám bude stačit například na uskladnění či zamrazení potravin. Střední misku, která má objem 1,4 litru i velkou misku o objemu 1,9 litru, využijete třeba jako odměrky, či jako pracovní nádoby na míchání, ohřívání či rozpouštění potravin.

Díky keramickému nádobí KitchenAid je příprava oblíbených pokrmů jednoduchá. Všechny nádoby se dají použít i k pečení v troubě, a to až do teploty 260 °C. Hotové jídlo v nich můžete uchovávat v lednici nebo ho rovnou zamrazit. Keramické misky lze také používat pro ohřívání pokrmů v mikrovlnné troubě a navíc je lze mýt v myčce na nádobí.

Porcelán pro nimrody

Opravdová klasika v podání porcelánu Leander přichází na český trh. Jde o kolekci Mary-Anne, která je dekorovaná motivy lesa a zvěře. Kresby zvířat v tomto případě doplňuje všudypřítomná zelená barva lesa, která v kombinaci se zlatými detaily a linkami vyvolává ten správný sváteční pocit. Tento porcelán tak bude pravou ozdobou klasických chat a chalup, kam byste si asi nedali moderní barevné šálky a přitom tam nechcete mít omlácené hrnky bez uší, které vám zbyly z domova a nechcete je vyhodit.

Originály inspirované stromy

V Debut Gallery na pražském Malém náměstí je nově k vidění porcelánová kolekce hrnků od Veroniky Chomičové (BISQIT) s názvem Touch Wood, která je inspirována krásou a různorodostí stromů.

Ty v sobě ukrývají větve (ouška) a letokruhy (báze hrnku). Hrnky jsou k dostání ve dvou velikostech a barevných variantách, se zlatem nebo platinou.

Například na obrázku vlevo je velký porcelánový hrnek Touch Wood s platinovým ouškem, cena 1650 Kč, vpravo malý porcelánový hrnek Touch Wood s platinovým ouškem, cena 1150 Kč.

Doporučení od Pohlreicha

Speciální řada značkového kuchyňského nádobí a náčiní Pohlreich Selection se rozrostla o stylový litinový hrnec Staub s poklicí ve tvaru dýně. Charakteristickou barvou i tvarem je hrnec předurčen k přípravě dýňových specialit, například zdravé a chutné dýňové polévky. Jeho použití v kuchyni je však mnohem všestrannější – skvěle se hodí na dušení, pečení, vaření polévek a jídel z jednoho hrnce. Odolné litinové nepřilnavé hrnce Staub dokonale vedou a udržují teplo. Jídlo v nich lze snadno připravit a rovnou servírovat.

Produkty Pohlreich Selection prodávají všechny prodejny Potten & Pannen - Staněk (Praha, Bratislava, Brno, Olomouc, Liberec, Čestlice) a e-shop www.vasekuchyne.cz.

Univerzál

Pokud chcete pomocníka do kuchyně, který udělá velkou část věcí za vás, pak byste se měli zajímat o nějakého kuchyňského robota. Třeba multifunkční elektrický kuchyňský robot Tefal Cuisine Companion sám naseká, připraví a dokonce i uvaří širokou škálu pokrmů – od předkrmů až po dezerty.

Nerezová nádoba robotu s celkovou kapacitou 4,5 litru umožňuje uvařit najednou až 6 porcí. Po ukončení vařících programů Tefal Cuisine Companion automaticky udržuje teplotu pokrmů, a přihřívání vychladlé večeře se tak stane minulostí. Bohaté příslušenství, jehož součástí je i napařovací košík, umožňuje také zdravé vaření v páře, během kterého nepřijdou suroviny o důležité výživové hodnoty a vitaminy. Dalším vybavením je sekací nůž Ultrablade, nejlepší pomocník pro sekání a mixování masa, zeleniny a ovoce; hnětací nůž na hnětení všech druhů těsta, sekání tvrdých přísad a drcení ledu; šlehací metla na snadné vyšlehání smetany či bílků, emulgaci omáček a pudinků. Nechybí ani míchací nástavec, který šetrně míchá jak při dušení a restování surovin, tak při rozpouštění másla nebo čokolády.

Přístroj doprovází kuchařská kniha obsahující 300 nových receptů. Ze 100 předkrmů, 100 hlavních jídel a 100 dezertů si můžete zkombinovat 1 milion lahodných menu, včetně komplikovaných pokrmů na sváteční tabuli.