Říká se jim ostrovní domy a většinou nemají žádný drát, který by vedl z elektrické rozvodné sítě do domu. Prostě jsou odpojeny. A jak svítí? Mají na střeše solární panely. V našem časopisu pak přinášíme příběhy tří lidí, kteří si takový ostrovní dům sami postavili a provozují. Jistě, není to tak komfortní, je třeba se trochu uskromnit, ale jde to. Ty tři příklady to dokazují.

Samozřejmě, že to není všechno. Máme například článek o vrstvách střech. Víte, že ty vrstvy ve střechách jdou různě přehazovat, přidávat, ubírat… Jak? Tak na to se podíval náš spolupracovník Roman Brabec.

Od balkonu po dovolenou

Interiérová část je také hodně zajímavá. Balkon v paneláku možná máte, i když na něm jen sníte o vlastním domu. Tak co si ho pořádně zařídit? Inspirace vám zde nabídneme dost.

Jeden náš článek se vás velmi sugestivně zeptá, zda si pamatujete na své první bydlení. Jak vypadalo? Jak jste si ho vybavili? My se nad tím zamysleli a rozebrali, jak by takové bydlení mělo vypadat. Co by chybět nemělo a co je zbytné.

A na závěr pojedeme na dovolenou. Ať vyrazíte kamkoli, budete potřebovat určitě nějaké elektronické pomocníky.

Zahrada na slunci

Zvyšující se teploty stále více nutí zahrádkáře přemýšlet o tom, jak zavlažit rostliny, nebo jaké zasadit, aby tu pekelnou výheň přežily. Poradíme. Naše spolupracovnice sepsala zajímavý výčet toho, jaké rostliny na přímém horkém slunci přežijí.

A v neposlední řadě – začala sezona grilování, tak vytáhněte své grily (a je jedno jestli jsou na uhlí, plyn, nebo na oheň) a zkuste s námi ugrilovat něco fajnového!


Pokud vás něco zaujalo, neváhejte a časopis si kupte, máte několik možností. Časopis najdete téměř na každém stánku, u benzinové pumpy apod., nebo můžete využít předplatného. Informace o klasickém tištěném předplatném najdete zde nebo zde v elektronické podobě pro vaše počítače, tablety a telefony. Objednat si jej můžete také telefonicky na 272 015 015.