Hobot vám umyje okna sám

Mytí oken patří k těm nejnepříjemnějším pracím v domácnosti. Své o tom vědí lidé, kteří bydlí v domech, kde těch oken je opravdu požehnaně. Jenže máme pro všechny dobrou zprávu. Automatizace postoupila už i sem. Můžete si totiž pořídit Hobot 168. Čistič totiž sám šplhá a traverzuje po oknech, ale použít se dá i na mytí hladkých povrchů v koupelně nebo například na dveře vestavěných skříní. Díky své vysoké inteligenci vypočítává dráhu čištění, detekuje okraje a rámy čištěných skel, oken a automaticky vyčistí celý povrch skel a oken. Výkonným přisávacím motorem se přisává na čištěný povrch, drží na něm a precizně jej čistí. V případě náhlého výpadku elektrického proudu je chráněn záložní UPS baterií. Doporučená cena je 6990 Kč.

Kolik energie potřebujete na uvaření brambor?

Víte, kolik spotřebujete energie při vaření? Pokud ne a chtěli byste to vědět, pak si pořiďte novou indukční desku Siemens EH 675FB17E. Zde naleznete ukazatel spotřeby energie, který po každém vaření zobrazí přesné informace o tom, kolik elektrické energie bylo od začátku vaření do vypnutí varné desky spotřebováno. Díky této funkci můžete vařit úsporněji, a ušetřit tak i svou peněženku. Zkuste například uvařit jídlo s poklicemi a bez nich a na první pohled uvidíte rozdíl…

Varná deska má rychlé startování, kdy stačí zapnout hlavní tlačítko a položit hrnec na varnou plochu a deska pozná, že tam se bude vařit. Vám už jen zbude nastavit stupeň výkonu. Nás ale zaujala především funkce reStart. Každému se někdy stalo, že odložil hrnec špatně, že se opřel třeba o tlačítko vypnutí a během chvíle všechny varné zóny zhasly. A pak je zapotřebí všechno znova nastavit. Teď je to minulost. Pokud se poté do čtyř sekund lehce dotknete senzoru reStart, vše vrátíte do stavu, který byl nastaven před přerušením. Všechny varné zóny se vrátí ke zvolenému nastavení, dokonce i timer bude dále počítat minuty, jako by se nic nestalo. Doporučená cena 25 690 Kč.

Všechno v jednom hrnci

Tohle není návod na „eintopf“. My vám chceme představit nový multifunkční hrnec Philips Viva Collection MultiCooker (HD3037). Tento všestranný přístroj s inteligentním ovládáním teploty či funkcí 3D ohřevu přináší automatizovanou přípravu oblíbených pokrmů od polévek přes přílohy, hlavní jídla až po džemy, jogurty a dezerty.

Nový MultiCooker s příkonem 980 W a objemem pět litrů nabízí 12 přednastavených menu a během vaření bez problémů supluje klasický hrnec, parní hrnec, pánvičku či troubu. Integrovaný mikroprocesor zajišťuje snadnou přípravu jídel, přičemž specializované programy a počítačové řízení pomáhají zachovávat nutriční hodnoty pokrmů. Philips MultiCooker je vybaven funkcí 3D ohřevu, který spolu s velkou tloušťkou vnitřní nádoby zaručují rovnoměrný rozvod tepla a přípravu jídla s chutnějším výsledkem. Součástí multifunkčního hrnce je i časovač s 24hodinovým cyklem s možností odloženého startu zaručující, že rýže a maso budou připraveny přesně, kdy je potřeba. Kromě přednastavených programů je možno Philips MultiCooker přizpůsobit i vlastním potřebám s nastavením teploty v rozmezí 40-160 °C a délkou vaření od pěti minut do 12 hodin. Orientační cena 3499 Kč.

A Martin může přijet

Už příští týden přijede sv. Martin na koni. Jaký bude? Bude bílý na sněhu, nebo šedý na blátě? To je jedno. Hlavně, že budou nová vína. A aby se vám nezkazila, doporučujeme je ideálně skladovat. Nejlépe ve sklepě nebo ve vinotékách. Třeba ve vestavěné vinotéce Hotpoint Luce WL 24 A/HA. Ta patří do řady kompaktních spotřebičů s výškou 45 cm v provedení nerez a sklo. Díky této kolekci je možné dokonale kombinovat různé spotřebiče do kompaktních designových celků podle vkusu a funkčních požadavků – pyrolytické trouby, mikrovlnné trouby, kávovary a vinotéky.

Vinotéka je určena pro ty nejnáročnější spotřebitele. Umožňuje optimální uchovávání a zrání 24 lahví vína díky stálé a rovnoměrné teplotě, bez nepříjemných otřesů. Sklo dvířek má navíc ochranu proti UV záření. Spotřebič má vnitřní osvětlení, 3 dřevěné police, elektronické ovládání, digitální displej s ukazatelem teploty, která se uvnitř dá nastavit od 4 do 18 °C. Doporučená maloobchodní cena je 39 990 Kč.

Pět čepelí pro lepší sestřih

Pořádně se oholit je u mužů leckdy problém. Především tehdy, když je strojek nevýkonný, tupý nebo špatně zkonstruovaný. Spíš tahá, než střihá a každý vous, který roste jinak, může znamenat velký problém. Jenže nové holicí strojky Panasonic ES-LV95 a ES-LV65 jsou na tom jinak. Díky novému designu planžety, pěti ostrým čepelím, výkonnému lineárnímu motoru a speciálnímu holicímu senzoru se dostanou k pokožce tak blízko, jak jen je to možné.

Do výbavy totiž dostaly i speciální senzory, které dokážou s přehledem identifikovat, zda a na kterých místech jsou vaše vousy tvrdé, husté a kde zas jemné a řídké. Tomu pak přizpůsobí pohyb čepelí i rychlost holení. Tam, kde je porost hustší, se výkon zvýší, aby byla zachována efektivita i preciznost holení. Naopak, na méně zarostlých místech se výkon strojku sníží, čímž se předejde nežádoucímu podráždění pleti. Voděodolné provedení umožňuje používání obou modelů na sucho i pod vodou. Dražší model má i samočisticí základnu.