Irbis čekanka je přírodního původu, protože sladidlo je získané z listů stévie a doplněné prebiotickou rozpustnou vlákninou z kořene čekanky. Jedna lžička sladidla osladí stejně jako lžička cukru, ale s menší energetickou hodnotou (29 kJ /7 kcal). Potěší také příjemná sladká chuť a výborná rozpustnost, která umožní sladidlo využít k přímému slazení teplých i studených nápojů nebo k dochucení pokrmů, jako jsou třeba jogurty, pudingy, kaše, smoothie a podobně.

Čekanka a rozpustná vláknina

Významnou složku sladidla tvoří vláknina (inulin) z čekanky, která je tělu prospěšná jako prebiotikum. To znamená, že jde o potravu pro tzv. probiotické bakterie osídlující naše trávicí ústrojí a přispívající k jeho správné funkci. Inulin se tak v tlustém střevě stává vítaným substrátem pro střevní mikroflóru, která je pro organizmus velmi důležitá, mimo jiné i z pohledu funkce imunitního systému. Mimo to samozřejmě působí příznivě také na činnost střev – při denním příjmu 12 g inulinu.

Nové sladidlo Irbis čekanka vyniká právě vysokým obsahem této prebiotické vlákniny, a je tak vhodné k obohacení jídelníčku touto důležitou látkou.

Sladidla Irbis

Jedná se o řadu moderních sladidel nabízející řešení všem, kteří hledají cestu k omezení cukru v jídelníčku. Jejich bonusem je, že zásadně nezvyšují energetickou hodnotu oslazených jídel a nápojů. Sladidla Irbis jsou totiž vysoce sladivá v malém množství – při nižším energetickém příjmu se tak nemusíte vzdávat uspokojení chuti na sladké.

Kromě Irbis čekanky můžete sáhnout i po Irbis sladidlech ze stévie, sukralózy nebo aspartamu.

www.vitar.cz