Stěny zabírají v interiéru nejvýraznější podíl všech ploch. Z velké části se proto také podílejí na dojmu, jímž prostor působí. Stačí tak několik málo triků – jiná barevná výmalba, tapeta se vzorem nebo několik velkoformátových obrazů – a celý prostor získá úplně novou podobu!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Plastické stěny, které se nevidí

Pro ještě originálnější řešení povrchu interiérových stěn se rozhodlo londýnské designové studio Giles Miller Studio, když vytvořilo zcela inovativní povrch s prostorovým 3D efektem. Princip je docela jednoduchý a efekt stojí za to. V jednoduchosti se jedná o odlišně tvarované dílky vyrobené z různých materiálů, povrchových úprav i barev, které jsou na zeď položeny v několika odlišných úhlech. Opticky tak na stěnách vznikají zajímavé plastické vzory.

Můžete si vymyslet vlastní vzor

Designérské studio nabízí již připravené povrchy s 3D efektem (vyrobené například ze silikonu, dlaždiček, mědi, mosazi a dalších) nebo výrobu na zakázku. Díky tomu si každý zájemce o jedinečný vzor, obraz nebo text může vytvořit zcela vlastní návrhy stěny, kterou touží mít doma.