Betonová hvězda

Společnost Bramac uvedla na trh staronovou tašku Classic v provedení Star. Nová technologie dokáže nalisovat na tradiční hrubý betonový základ jemný povrchový beton, který je hladší, lépe odolává UV záření a o 10 % víc odráží infračervené záření. To znamená, že v letních měsících je pod střechou až o 10 °C méně. Hladký povrch pak omezuje usazování nečistot a růst mechů a řas.

Bramac ale na tiskové konferenci uvedl i několik dalších novinek – třeba nový flexibilní okapový svod Rainflex 100, který pomůže stavebníkům během montáže okapového systému, nadkrokevní držák pro anténu nabízející bezpečné uchycení telekomunikačních prvků nad střechou nebo střešní fólie Resistant, které jsou odolné vůči impregnacím dřeva. Díky tomu už tak nebudou propouštět tyto fólie vodu při styku se dřevem napuštěným impregnacemi proti plísním a škůdcům, což byl dosud velký problém.

Bez klíčů

Schüco myslí na pohodlí svých zákazníků a nabízí nové integrované otevírání do svých dveřních systémů. Vchodové dveře tak mohou být osazeny modulárními systémy, které mohou dveře otevírat pomocí otisků prstů či kódové klávesnice. Samozřejmostí jsou i další moduly, jako je zvonek, jmenovka, osvětlení, kamera, reproduktor s mikrofonem atd. Všechny tyto systémy jsou kompatibilní s mezinárodním standardem NKX, takže mohou být zakomponovány i do systému řízení chytrým telefonem, do IP sítě nebo do systémů automatizovaného řízení budov. Všechny moduly mají jednotný čistý design kvalitně opracovaného černého skla.

BASF pro stavebnictví

Teď vám nepředstavíme žádnou stavební novinku, jako spíš nový kompletní systém. Společnost BASF uvádí globální značku pro stavebnictví Master Builders Solutions na evropský trh. Pokrývá různé produktové segmenty, jako jsou například přísady do betonu, cementové příměsi, řešení pro těžbu a stavbu tunelů, izolování proti vlhkosti, ochrana a opravy betonu, zálivková malta a vysoce odolné podlahové krytiny.

Lépe drží

Nový nátěr na zahradním nábytku nebo na plotě vám teď vydrží déle krásný. Univerzální barva Balakryl UNI se totiž díky novému složení chlubí vyšší odolností proti povětrnostním vlivům, lepší kryvostí a přilnavostí při renovačních nátěrech a navíc i příjemnější aplikací. Balakryl UNI, vhodný pro natírání dřeva, kovu, betonu a mnoha dalších materiálů, si i nadále zachovává mimořádnou odolnost proti mechanickému poškození, u bílé varianty výbornou bělost, vysokou rychlost schnutí a atraktivní, dokonale hladký vzhled nátěru. Balakryl UNI lze zakoupit v celkem osmnácti již z výroby namíchaných odstínech a až do 20 tisíc barevných variant jej lze na počkání natónovat v kolorovacích centrech Balakryl.

Sucho u dveří

Stříšky nad vchodovými dveřmi zaručují nejen suchý prostor při odemykání a zamykání či zaručenou ochranu před sněhem, ale jsou i krásné. Zvlášť ty skleněné. Jednu takovou mají nově i u společnosti J.A.P. Jmenuje se Storm a je vyrobena ze speciálního kaleného skla CONNEX v síle 13 a 17 mm a vybírat lze z varianty čirá, kouřová nebo s motivem Grafosklo. Model STORM je modulovým řešením pro váš dům – pružně se přizpůsobí danému prostoru, přičemž velikostně lze vybírat z celkem čtyř rozměrů. Navíc řeší problémy mnohých domů, které nemají nad dveřmi mnoho místa. Speciální nosníky z kvalitního nerezu jsou ukotvené do zdi a nesou na sobě celoskleněnou stříšku.

Oheň a voda

Značku Schiedel známe hlavně jako výrobce kvalitních komínových systémů. Teď vám ale ukážeme novinku z míst, kde komínové systémy začínají – krbových vložek. Schiedel Kingfire Aqua S je integrovaná krbová vložka s výměníkem, který je napojen na vodní okruh. Zařízení je ideální jako doplňkový zdroj vytápění, například k topení plynovým kotlem. Je snadno a komfortně ovladatelné a lze ho podle potřeby regulovat tak, aby co nejlépe navazovalo na primární systém vytápění a ohřevu vody. Krbový modul s rozměry 550 x 550 x 2940 mm zabírá pouze 0,3 m² podlahové plochy a zaujme svojí nadčasovou elegancí. Lze ho obezdít, omítnout nebo obložit keramikou. Topné zařízení Schiedel Kingfire Aqua S disponuje celkovým výkonem 7,2 kW, výkon na ohřev místnosti je 2,8 kW, na ohřev vody 4,4 kW, celková účinnost pak 83,5 %. Schiedel Kingfire Aqua S lze zakoupit od 130 000 Kč (včetně DPH).

Doživotní záruka

Zajímavou nabídku učinila česká společnost V-System elektro. Rozhodla se, že dá doživotní záruku na své podlahové vytápění instalované do rodinného domu či bytu. Samozřejmě to má nějaké podmínky, jako je nákup kompletního systému topení včetně regulace a doporučené fixace. Ale za doživotní jistotu se to asi vyplatí.

Na vlastní oči

Vyznat se v různých površích, barvách a tvarech kuchyňských linek dnes už skoro ani nejde. Navíc „ochota“ pracovníků kuchyňských center je leckdy pochybná. A není tedy nad to, než si pořádně vámi navrženou kuchyň prohlédnout už předtím, než bude vyrobena. Umožňuje to 3D simulace kuchyně v reálné velikosti, v originálu VDS Kitchen live kabina, prostřednictvím které lze jednoduše, a přitom velmi přesně vizualizovat budoucí kuchyň. Jedná se o virtuální designové studio od společnosti Egger, které je v současné době jako jediné v Evropě ke zhlédnutí v showroomu společnosti Indeco v Praze-Čakovicích. Návštěvníci si mohou prostřednictvím 3D aplikace jednoduše promítnout svoji kuchyni v reálných parametrech včetně detailů, jako jsou úchytky, barvy, povrchy, podlahy apod., které lze měnit a kombinovat tak, aby byl dosažen požadovaný vzhled.

Titulní foto: Thinkstockphotos.com