Podlahový konvektor pro vytápění i chlazení

Podlahový konvektor Koraflex FI je vybaven ventilátorem pro topení i chlazení. Postará se tak nejen o příjemné teplo v zimě, ale v létě zvládne byt i příjemně ochladit. Základem konvektoru je otopný výměník umístěný v ocelové nebo nerezové vaně, který je nerezovými pružnými hadicemi napojen na pevný teplovodní systém. Dále je zde umístěn ventilátor o nízké elektrické spotřebě, jenž je chráněn protiprachovými filtry. Horní část podlahového konvektoru chrání odolná pochozí mřížka.

Teplo či chlad jsou v případě konvektorů přenášeny do místnosti prouděním, tj. konvekcí. Dochází tak k cirkulaci, kdy teplý vzduch stoupá ke stropu, tam se ochlazuje a následně zase klesne k podlaze. Protože vzduch proudí celým prostorem podél stěn, interiér se lépe a rovnoměrněji prohřeje. V případě chlazení se do systému pouští chladná voda a pomocí ventilátoru se vzduch v místnosti ochlazuje. Pro odvod kondenzátu, který při chlazení vznikne, je konvektor vybaven speciálním odtokem. Vhodný typ a potřebný výkon podlahového konvektoru vždy určí na základě parametrů konkrétních prostor výpočtem specializovaný projektant.

Koraflex FI s šířkou 20, nebo 34 centimetrů?

Koraflex FI 11/20 je nejužším typem podlahového konvektoru s kompaktními rozměry. Disponuje šířkou 20 cm, hloubkou 11 cm, průměr oběžného kola ventilátorů má 40 mm. Konvektor lze pořídit v šesti délkách od 80 cm až do 280 cm. Díky subtilním rozměrům najde uplatnění i v menších nebo úzkých prostorách. Lze ho osadit pouze příčnou pochozí mřížkou. Oproti tomu Koraflex FI 13/34 na první pohled zaujme robustností. Nabízí hloubku 13 cm, impozantní šířku 34 cm, průměr oběžného kola ventilátorů 60 mm a lze ho pořídit v pěti délkách od 120 až do 300 centimetrů. Je tak současně nejširším i nejdelším konvektorem Korado. Ve srovnání s typem FI 11/20 poskytne až o třetinu větší výkon, díky tomu vymění větší objem vzduchu za stejný čas. Jeho dispozice ho předurčují pro využití do rozlehlých interiérů a velkých prostor. Volba pochozí mřížky záleží na individuálním vkusu – lze zde uplatní podélnou i příčnou.

Podlahový konvektor Koraflex FI 11/20 s ventilátorem pro topení nebo chlazení je k dispozici v provedení Inox (nerezová vana s nelakovaným výměníkem) a lze ho pořídit od 9 024 Kč. Koraflex FI 13/34 lze pořídit v provedení Economic (černě lakovaná ocelová vana s nelakovaným výměníkem) – cena od 12 677 Kč, Exclusive (černě lakovaná ocelová vana s černě lakovaným výměníkem) – cena od 13 184 Kč a Inox (nerezová vana s nelakovaným výměníkem) – za cenu od 13 691 Kč. Všechny ceny uvedeny bez DPH.

Originalita do moderních interiérů

Hledáte jedinečnou alternativu k tradičním bílým vypínačům, protože chcete skutečně neotřelý design? Zkuste zbrusu nový rámeček Corten Steel Oxide z produktové řady UNICA Class, který je opatřen speciálním nástřikem imitujícím zkorodované železo. Tento originální a nevšední rámeček se hodí pro moderní interiéry nebo industriálně laděné prostory. Ocení jej architekti, bytoví designéři nebo lidé, kteří hledají něco výjimečného a netradičního.

Rámeček stojí 596 korun, celý vypínač stojí 750 korun.

Zateplení lamelami

Při zateplování vnitřních prostor, mezi něž patří i stropy garáží nebo sklepů, je třeba hledět nejen na tepelně-izolační vlastnosti materiálu, ale také na požární bezpečnost. Zde jsou lamelové desky Fasrock LG1 ideální volbou, protože jsou nehořlavé. Díky tomu zvyšují požární bezpečnost konstrukce stropu a nepřispívají k šíření ohně. Výrazně tím zvyšují bezpečnost celého objektu i osob v něm.

Fasrock LG1 zaujme lícovou stranou, jejíž hrany jsou dokola zkosené o 16 mm pod úhlem 45°. Díky tomu už jen při samotném položení desek získá strop vizuálně efektní jemně členitý povrch. Protože lícová strana lamel je ošetřena bílým cementovým nástřikem, a to včetně zkosení, již není potřeba žádná další povrchová úprava. Bílá barva přitom neuzavírá celou strukturu povrchu, ale umožňuje kombinovat přirozený barevný tón vláken se světlou texturou. Povrch desky může zůstat bez další povrchové úpravy, lze však na něj i nastříkat, případně nanést válečkem prodyšnou vnitřní malbu nebo fasádní barvu.

Podhled stropu, na němž mají být desky umístěny, musí být dostatečně soudržný a čistý, bez omítek a nátěrů. V tom případě je stačí celoplošně nalepit kontaktním lepidlem na bázi cementu, jež je určeno pro systémy ETICS s minerálně vláknitými deskami.

Desky Fasrock LG1 jsou vyrobeny z kamenné vlny Rockwool a lze je pořídit v délce 1200 mm, šířce 200 mm a v tloušťkách od 50 mm až do 200 mm. Fasrock LG1 je možné zakoupit od 165 Kč (bez DPH).

Vložka na věčné časy

Zámkové vložky se opotřebují. Vždyť klíč a stavítka se o sebe třou, a to je nejčastější příčina zaseknutých a zlomených klíčů. Neopotřebitelná vložka Tokoz Tech to však eliminuje. Základní systém odpružených plochých stavítek s ložiskovým principem je totiž doplněn patentovanými valivými elementy, které minimalizují tření klíče a stavítka, a tedy opotřebení vložky i klíčů.

Vložka Tech byla uvedena do prodeje jako oboustranná vložka, půlvložka, vložka s olivou a vložka s pastorkem. Primárně je systém určen zejména pro vchodové dveře rodinných domů a bytů, případně též jako doplňková vložka do interiérů. Tokoz Tech umožňuje také stavbu mnohaúrovňových systémů hlavního a generálního klíče.

Vložka splňuje certifikaci do RC 3 dle ČSN EN 1627 a BT3 dle ČSN EN 1303 a je v prodeji s doporučenou cenou 539 Kč za oboustrannou vložku, 399 Kč za půlvložku, 659 Kč za vložku s olivou a 589 Kč za vložku s pastorkem bez DPH.

Bílá jako sníh

Když nevíte, jaký bude nábytek, jak bude vybavený byt, nemůžete se rozhodnout pro výmalbu, nebo už víte, ale netušíte, jak to všechno spojit a hlavně jaké k tomu dát dveře, bílá bude vždy sázkou na jistotu. Hodí se prostě ke všemu. Společnost Solodoor tak nabízí oblíbené dveře Polar hned v několika designech. Dveře Polar nemusí být jen hladké. Vybrat si můžete i modely s vyfrézovanými drážkami, které mohou být horizontální nebo vertikální. A nechybí ani varianty s prosklením, díky kterému dostanete více světla do interiéru. Bílá povrchová úprava těchto dveří je provedena třívrstvým lakováním. Díky tomu se bílá barva stává vysoce odolnou. Kromě mechanické odolnosti tyto dveře splňují i zvukovou izolaci, a nic tak nebrání tomu, abyste je umístili do pracoven, ložnic nebo dětských pokojů.

Ovládejte vše mobilem

Představa, že moderní domácnost s inteligentním řízením s pomocí tabletu či mobilu musí být extrémně drahá a přesná, je chybná. Společnost Elko EP představila nový výrobek pod obchodním označením eLAN-IR-003, který dokáže nahradit všechny standardně používané IR ovladače. Řízení domácnosti se prostřednictvím této krabičky přesune do mobilního telefonu nebo tabletu. Postačí vám tak jen jedno zařízení na ovládání televize, domácího kina, DVD nebo Blu Ray přehrávače, zesilovače, set top boxu, ale také klimatizace, projektoru, robotického vysavače nebo termohlavic radiátorů.

Ovládání prostřednictvím chytré krabičky je možné v rámci sítě Wi-Fi, ale také vzdáleně z jakéhokoliv místa, například z práce nebo dovolené. To je výhodné zejména při ovládání vytápění, ať už doma, nebo na chatě. Zařízení disponuje funkcí scén, kdy se jedním povelem provede více úkonů najednou, třeba před spaním je možné jediným povelem vypnout všechny AV spotřebiče v celém domě. V rámci jedné aplikace je možné mít pod kontrolou obývací a dětský pokoj nebo ložnici.

Zařízení eLAN-IR-003 je vybavené ethernetovým rozhraním a má svoji vlastní IP adresu. Uživatelé tak nemusí pro nastavení znát žádné kódy ovládaného zařízení, ani je složitě vyhledávat v databázi. Ovládání se provádí jednoduše pomocí mobilního telefonu, tabletu nebo počítače. Více informací lze nalézt na webových stránkách.

Moderně hranatý svod

K hranatému domu hranatý svod dešťové vody. To je teprve pořádný design. Nyní takový okapový systém v hliníku nabízí Prefa. Svod má tloušťku materiálu 1,6 mm a je široký/hluboký 100 mm. Zaujme ale i důmyslně skrytým, a přitom funkčním upevněním pomocí trnu se závitem M10. Na ten se svod uchycuje pomocí průběžného upevňovacího profilu, který se nachází na zadní stěně svodu. Výsledkem je v detailu zcela homogenní a žádným výstupkem (objímkou) nenarušený svod, který tak může plnit funkci designového prvku moderní fasády.

Hranatý okapový systém PREFA se skládá z několika různých na sebe pasujících dílů, jako jsou například: hranatý svod s kotlíkem, různá kolena 72°, hranaté žlaby, sběrné kotlíky s hranatým zaústěním. Dokonale ucelený systém doplňků hranatého svodu se snadnou, rychlou a bezpečnou montáží přímo na budově je k dispozici v osmi základních barvách či přírodním hliníku. Nabízí se i možnost barevného provedení na objednávku dle vlastního výběru podle vzorníku RAL.

Posuvný systém v minimalismu

Schüco ASS 77 PD.HI manual je tepelně izolovaný hliníkový profil s manuálním ovládáním. Izolační můstky vyplněné pěnou s vysoce tepelně-izolačními vlastnostmi zaručují hodnoty Uw od 0,96 W/(m2K).

Profily jsou konstruované pro křídla o hmotnosti do 300 kg a rozměrech až 3200x3000 mm. Základem systému je bezbariérový 2kolejnicový osazovací rám. Manuální ovládání se neobejde bez rukojeti, umístěné na vnitřní straně křídla. K výběru je několik designových variant madel o rozměru 350 mm. Díky rámu skrytému ve stavební konstrukci je velkoformátová stěna maximálně transparentní. Lišty fixující sklo dokonale zajíždějí do kapes rámu, zabudovaného v ostění. Při zavřeném stavu je tak viditelný pouze minimální sloupek (pohledová šířka 30 mm) v místě, kde se křídla potkávají. Systém ASS 77 PD.HI manual umožňuje i zmiňované exkluzivní 90° rohové provedení.

Z hlediska zabezpečení je standardem manuální 2bodový rozvorový zámek, volitelně je však možné systém dovybavit i 4bodovým zámkem.

Stavební hloubka rámu křídla je 77 mm. Výška vnějšího osazovacího rámu je horizontálně 90 mm, vertikálně buď 90 mm, nebo nově také 58 mm.

### Penetrace pro lepší kolorování

Vymalujte si byt či dům barvami. Vhodné jsou k tomu třeba barvy Dulux. Jenže krásné a funkční nátěry však vyžadují kvalitně připravený povrch. A tak je tu penetrace Dulux Grunt, která dokonale připraví podklad na následné kolorování.

Dulux Grunt je emulzní penetrace určená na dříve nemalované, nasákavé a pórovité povrchy. Hodí se na beton, sádrokartonové desky, sádrové potěry, cementové a vápenocementové omítky. Díky vysoké penetrační schopnosti rychle proniká do povrchu, většinou tak stačí nanést pouze jedinou vrstvu. Po aplikaci Dulux Grunt je podklad zpevněný, bezprašný a rovnoměrně nasákavý. Vždy navíc můžete zkontrolovat, jestli jste kousek plochy nevynechali - tato penetrace totiž vyniká unikátní vlastností: má jemně fialový odstín, který zmizí až po uschnutí. Dulux Grunt je k dostání ve dvou baleních - 1l a 5l.

Cena za balení 1 l: 159 Kč vč. DPH