Esenciální baterie

Minimalistické vodovodní baterie napěchované nejmodernějšími technologiemi od společnosti Grohe se jmenují Essence. Jak již jméno nové řady baterií napovídá, design produktů Essence je redukován na holou podstatu. Útlá baterie obepíná novou 28mm kartuši, díky čemuž v GROHE dokázali ještě zásadněji zeštíhlit siluetu produktu, což vedlo k optickému zvýšení minimalistického tvaru. Essence nyní také nabízí více uživatelského pohodlí, jež zajišťuje otočný výtok a regulovatelný provzdušňovač. Řada zahrnuje čtyři kohoutky pro umyvadla ve velikostech S až XL, přičemž verze „S” představuje momentálně nejútlejší siluetu ze všech kohoutků Grohe na trhu vůbec.

Jika zkompletovala nabídku

Koupelnová série Olymp Deep se rozšířila o klozet a bidet. Koupelnu tak lze celou mít v jednom stylu. Jednoduché čisté linie, měkce zaoblené hrany. Design, který přinesla umyvadla a nábytek série Olymp Deep, je charakteristický i pro toalety a bidety, jež nyní řadu doplňují. Vybírat lze ze stojícího, závěsného a kombiklozetu. Všechny přitom potěší nejen moderním tvarem, do detailu dotaženým sladěním jednotlivých prvků, ale především minimální spotřebou vody. Na malé spláchnutí si klozety Olymp Deep vystačí se 3 litry vody, na velké potřebují 4,5 litru.

Samostatně stojící a závěsná podoba klozetu Jika Olymp Deep je vybavena uzavřeným splachovacím okruhem, jenž zaručuje rovnoměrnější opláchnutí mísy. Klasický kombiklozet nabízí splachování tradiční – otevřené. Všechny tři toalety splachují ve velmi úsporném režimu, potřebují jen 3/4,5 litru, což umožní vícečlenné rodině ušetřit významnou částku za spotřebu vody. Toalety zaujmou hranatějším tvarem, avšak s oblinami místo rohů. V koupelně tak nepůsobí rušivě, harmonicky doplňují umyvadla a nábytkovou řadu Olymp Deep, lze je však bezpečně odlišit od jiných řad toalet.

Závěsný klozet Jika Olymp Deep disponuje šířkou 36,5 cm a hloubkou 53 cm a lze ho pořídit za cenu od 3675 Kč (vč. DPH). Samostatně stojící klozet s šířkou 36 cm a hloubkou 54 cm je možné zakoupit od 5486 Kč (vč. DPH). V případě kombiklozetu je na výběr z toalety s vodorovným nebo svislým odpadem. Kombiklozet Jika Olymp Deep lze zakoupit spolu se sedátkem s mechanismem Slowclose od 5959 Kč vč. DPH.

Celou sérii doplňují bidety v totožném stylu. Bidety Jika Olymp Deep, opět plně kapotované, lze pořídit jako samostatně stojící nebo závěsné. Závěsný bidet s šířkou 36 cm a hloubkou 53 cm lze pořídit od 3314 Kč (vč. DPH), samostatně stojící bidet s šířkou 36 cm a hloubkou 54 cm od 2684 Kč (vč. DPH).

Povrch jako lidská kůže

Dřevojas přišel s novými kolekcemi koupelnového nábytku. Nová kolekce Tower je jedinečná pro umístění umyvadla tzv. na desku, přesněji na skleněnou desku v černém provedení, která je k horní ploše skříňky upevněna ve čtyřech bodech. Speciálně pro tento model vznikla řada zafrézovaných úchytek v provedení chrom/lesk. Vůbec poprvé přináší Dřevojas úpravu dřevodekor „paluba“, který je inspirovaný dřevinami běžně používanými v loďařství. Model Tower je k pořízení také ve vysokém bílém lesku nebo jakémkoliv jiném odstínu ze vzorníku barev RAL/NCS.

Skříňka s umyvadlem může mít jednozásuvkové, nebo dvouzásuvkové provedení. Po otevření zásuvky budete překvapeni organizérem z lakovaného dřeva, který nabízí prostor pro uložení koupelnových nezbytností, a to včetně zásobníku na papírové kapesníčky. Za zmínku rozhodně stojí také zrcadlo s odkládací plochou, opatřené příjemným LED diodovým osvětlením a elektrickou zásuvkou.

Řada Enzo spojuje v sobě jednoduchost, která tkví v čistých – ostrých rysech, zajímavé povrchové úpravy a dokonale padnoucí umyvadlo. Koupelnové skříňky jsou vybaveny špičkovým keramickým umyvadlem německé značky Duravit Durastyle s odkládací plochou po obou stranách. Kromě povrchové úpravy vysoký lakovaný lesk bílá nebo béžová je k dispozici exkluzivní varianta Velvet Touch. Jde o lakovaný hluboký mat v odstínu béžová, který má na dotek strukturu lidské kůže. Nespornou výhodou tohoto povrchu je odolnost proti tvorbě otisků prstů.

Model Enzo tvoří kromě závěsné skříňky s umyvadlem také vysoká doplňková skříň a v neposlední řadě i speciálně vyrobená galerka. Její boční strany, opatřené LED diodovými pásky, jsou lakovány vždy v totožném barevném odstínu se zbytkem sestavy. Také zásuvky modelu ENZO je možné opatřit pořadačem v provedení lakované dřevo. A pozor – dno může být vybaveno speciální protiskluzovou podložkou, která zabrání, aby předměty v zásuvce jakkoliv „cestovaly“.

Exkluzivní Stefano

Na trhu nově působí luxusní značka koupelen Stefano. Koupelnové studio exkluzivně spolupracuje s výrobci ze Španělska a Itálie. Zákazníkům tak může nabídnout nejnovější trendy a novinky při vybavení koupelen, designová řešení stěn obytných místností či obkladů a dlažeb.

Všechny ukázky a kompletní řešení si zákazníci mohou prohlédnout v moderním showroomu v Libni, kde je k dispozici přes tisíc vzorků od minimalistického stylu po retro obklady z dob první republiky. Kromě příznivých cen značka garantuje rychlé dodání a možnost projektové kalkulace ceny.

Kromě nejnovějších návrhů trendy koupelen jsou v pražském showroomu k vidění také ukázky designového řešení stěn obytných místností včetně štuků a speciálních reliéfních keramických 3D obkladů. Studio nabízí také řadu novinek, jako jsou prakticky nerozbitné vany, bezespárové materiály nebo speciální spárovačky „chameleon“, které se barevně přizpůsobí okolí podle barvy obkladu. V oblasti designu dlažeb pak značka prodává nejmodernější napodobeniny dřevěných podlah, které jsou svým vzhledem od pravého dřeva k nerozeznání. Podlahy jsou navíc ze speciálního materiálu, který na rozdíl od dřeva není po dešti kluzký a nepodléhá plísni, takže je ideálně vhodný i na terasy.

Elegance ve smaltované oceli

BetteLux je první vana vyrobená ze smaltované titanové oceli, s jemně splývavým vnitřním prostorem a mimořádně plochým pláštěm. Po pravoúhlých vanách Bette nyní přichází s tímto úžasným interiérem i v oválném tvaru. K dispozici je jako vestavěná (zapuštěná) vana s plochým, založeným okrajem o výšce pouhých 8 mm, jakož do poloviny vestavěná (Highline) s lemem vysokým 27 cm a také jako samostatně stojící (Silhouette). Tato vana ze smaltované oceli je precizně svařovaný monolit bez jediného znatelného spoje částečně i díky high-tech výrobnímu postupu a také zdatným řemeslníkům v Delbrücku (Severní Porýní / Vestfálsko). Design modelů oválných van je dílem designérského studia Potsdam / Tesseraux & Partner.

Původně umění, nyní standard

Umyvadlo Džber je prvotinou projektu Jika Art, jehož cílem je přinést užité umění do běžných koupelen a zároveň dát šanci mladým umělcům prorazit. Umyvadlo vzniklo na UMPRUM jako klausurní práce studentky designu Barbory Vinařové. Původně mělo být vyrobeno jen v několika málo kusech, od letoška se však pro zájem zákazníků vyrábí standardně v limitované edici formou ručního lití.

Umyvadlo vzniklo na VŠ UMPRUM v ateliéru keramiky a porcelánu vedeném Maximem Velčovským. Jeho autorka Barbora Vinařová se inspirovala historií hygieny i českou tradicí. Projekt Jika Art byl vytvořen v loňském roce ve společnosti Laufen CZ. V jeho rámci by se v budoucnu měly do koupelen dostat i další zajímavé designérské počiny.

Tvarově čistý a celkově unikátní design Džberu sluší jak interiéru pojatému v moderních strohých liniích, tak rustikálně laděnému prostoru. Džber patří mezi umyvadla tzv. „na desku“. Bude se vyjímat na dřevě vhodném do koupelnových prostor i na keramickém či jiném podkladu. V dolní části disponuje průměrem 41, v horní pak 46 centimetrů a výškou 20 cm, ucho, které lze prakticky využít k zavěšení ručníku, ho v daném místě navyšuje o dalších 10 cm.

Džber JIKA ART se vyrábí v limitované edici a lze ho zakoupit za 6 648 Kč vč. DPH. Zájemci si ho mohou prohlédnout v Prague Gallery – Art of Bathrooms v Praze.

Pozor, neuklouzni!

Hladké povrchy, vlhkost a mýdlo: právě uklouznutí vede k většině úrazů v koupelnách. Zvláště ve sprše je stojící člověk ohrožen ztrátou rovnováhy a kontaktu s podlahou a tím pádem hrozí i vážný úraz. Protiskluzové povrchy poskytují potřebnou oporu pro bezpečnou chůzi i stabilní postoj.

Bette nabízí řešení pro sprchové prostory. Tím je BetteAntislip, které splňuje normy pro protiskluzovou skupinu B pro namáčené prostory, kam se chodí naboso (DIN 51097), a splňuje i DIN 18040. Sprchové prostory vybavené povrchy BetteAntislip vynikají charakteristickým vzorem, jenž obsahuje protiskluzový křemičitý písek vypálený na směs BetteGlaze.

Na Bau 2015 společnost představila ještě jedno řešení: BetteAntislip Pro, které poskytuje obdobně vysoký bezpečnostní standard. Pro tento povrch vytvořili specialisté na smaltovanou titanovou ocel unikátní emailovou vrstvu, jejíž hrubý povrch prakticky na dotek nepoznáte. Vylepšená odolnost zkvalitňuje bezpečnost při sprchování po celé ploše. Navíc je toto řešení sotva znatelné pouhým pohledem, nijak tedy neruší dokonalou estetiku elegantních doplňků a ploch Bette: krása, ocel a emaily se dokonale snoubí v naprosté harmonii. Platí to jak pro klasické, leskle bílé i barevné sprchovací plochy.

Špinavé prádlo v barvě

Brabantia nabízí nový pravoúhlý design populárních přenosných tašek na prádlo. Díky důmyslnému zavírání není špinavé prádlo v koupelně vidět a zároveň ho můžete kdykoliv jednoduše přenést na místo praní či pohodlně převézt, kam potřebujete.

Tato taška na prádlo Brabantia také skvěle padne do rohu místnosti. Novinka má stejně jako původní model zabudované v úchytech magnety pro snadné zavírání a otevírání. Tašky nabízí velkou kapacitu na mnoho prádla – mají objem 55 litrů.

Cena: 779 Kč na www.brabantia-shop.cz nebo v sítích Luis a Kika.