Pro mnoho lidí je zahradničení celoživotním koníčkem nebo činností, při níž mohou nerušeně relaxovat a odpočinout si od starostí všedních dnů. Když se ale zahrada a pěstování stane přímo vášní, pak vás od pečlivě vypěstovaných rostlinek, zdravých stromků, plných skleníků a pohodlných zahradních sezení neoddělí nic. Ani život ve městě, ani malé rozměry vašeho pozemku.

Nenechte se odradit

Především obyvatelé velkých měst často v panelové džungli pociťují negativní důsledky nedostatku zeleně a přírody. S trochou fantazie, zručnosti a odhodlání je ovšem možné překonat i nedostatek prostoru a další překážky, které se vám při touze po zahradě uprostřed města mohou postavit do cesty.

ČTĚTE TAKÉ:

K pěstování, roubování, plení a přesazování totiž nutně nepotřebujete kus země, v případě nutnosti si vystačíte i s málem - třeba s plochou střechou, jež jsou v hustě osídlených oblastech vidět na každém kroku.

I na střeše může vzniknout parádní zahrada!

Lidé žijící ve velkých městských centrech po celém světě začali proměňovat nevyužité plochy střech a dokázali je přetvořit v zelené oázy uprostřed pole mrakodrapů a betonu. Možná bychom od nich mohli i my načerpat nějakou tu potřebnou inspiraci. Pro začátek se podívejte do naší fotogalerie a nechte na sebe dýchnout originální pojetí zahrad na střechách.

Foto: Freshome.com