Program výstavby rodinného bydlení POROTHERM DŮM Wienerberger, jehož cílem je podporovat kvalitní výstavbu rodinných domů, vstoupil do pátého roku existence. Od doby jeho vzniku přitom díky němu bydlí ve svém POROTHERM DOMĚ na 500 rodin. S novým katalogem, v pořadí již čtvrtým, přichází řada novinek. Zájemci o nové bydlení uvítají zejména celou řadu výhod, díky nimž získají možnost si pořídit opravdu dobrý dům pro svoji rodinu. V pořadí již čtvrtý katalog programu POROTHERM DŮM s sebou přináší spolu s kvalitními projekty typových domů také mnohé novinky a vylepšení. U každého projektu zde stavebníci nyní naleznou i několik jeho barevných vizualizací. Díky tomu si mohou zájemci o výstavbu lépe představit, jak by mohlo jejich rodinné bydlení vypadat.

K hlavním benefitům programu patří výstavba kompetentní stavební firmou či kontrola provedení stavby nezávislou kontrolní společností. Zcela výjimečná je nabídka v podobě garanční listiny na 250 tisíc korun pro investory, kteří uzavřeli smlouvu o dílo s některou ze stavebních firem v rámci programu POROTHERM DŮM, a platí v případě vyhlášení konkurzu na majetek stavební firmy nebo likvidaci této firmy v průběhu stavby domu. Významnou úsporu získají také stavebníci, kteří si vyberou přímo jeden z vlastních typových projektů programu POROTHERM DŮM. V tom případě obdrží celou projektovou dokumentaci zdarma.

Všichni, kdo si objednají nový katalog POROTHERM DŮM, získají zdarma navíc dva bonusy. V "Příručce pro investora" naleznou dostatek informací o tom, co při stavbě pohlídat. Úplnou novinku představuje DVD "Váš nový domov". Je nejen průvodcem po všech fázích výstavby od projektové dokumentace až po samotnou realizaci stavby domu, ale zahrnuje v sobě i instruktážní video „Zdění z broušených cihel POROTHERM CB“ a kompletní seznámení s tímto stavebním systémem.

Dalšího pomocníka získají ti, kdo se skutečně rozhodnou začít stavět svůj POROTHERM DŮM. Unikátní šanon Průvodce stavebními postupy je určen stavebníkům a zejména jejich stavebnímu dozoru. Publikace detailně seznamuje se všemi výrobky i doporučenými technologiemi a pomáhá při kontrole výstavby. Celý program tak důsledně naplňuje svoje motto: POROTHERM DŮM Vám pomáhá bydlet!

Vznik programu iniciovala společnost Wienerberger cihlářský průmysl a podílejí se na něm i další významné partnerské společnosti z oblasti stavebnictví. Jedinou podmínkou pro výstavbu je realizace stavby vybranou a důkladně prověřenou stavební firmou, jež postupuje podle předem stanovených kritérií jakosti. Volba projektu je zcela individuální - je možné sáhnout po typovém návrhu či stavět podle vlastního výběru. Program POROTHERM DŮM umožňuje vybrat si ze dvou možností – stavby domu „na klíč“, nebo dokončení hrubé stavby s možností pozdějšího doplnění smlouvy na dům „na klíč“.

Další informace o programu POROTHERM DŮM můžete získat na zákaznické lince 844 111 123, podrobné informace naleznete též na www.porothermDUM.cz. -td-