Tříhvězdičkový Hotel Courtyard by Marriott Prague Airport je umístěn v přední části směrem k příletové a odletové hale a tvoří základní část projektu. Jeho dominantní skleněná fasáda uzavře směrem k terminálům prostor skleněného atria, které budou hosté využívat jako klidovou zónu uprostřed rušného letiště. Hotel kromě 235 pokojů disponuje též restaurací, lobby barem, non-stop obchodem a fitness centrem. V jeho přízemí je situováno konferenční centrum o rozloze 505 m2 o kapacitě 300 osob.

Uprostřed areálu ruzyňského letiště vyrostl hotel, obchodní plochy a parking. „Domnívám se, že se nám projekt Europort povedl, a tak věřím, že bude dobře sloužit všem návštěvníkům, pasažérům, hotelovým hostům i zaměstnancům letiště. Právě oni určitě ocení jeho široké možnosti a prvotřídní provedení. Od položení základního kamene stavby v září 2005 rostl projekt doslova každým dnem a mám radost, že dnes již zákazníkům plně slouží hotel Courtyard by Marriott, garáže i obchodní galerie,“ uvedl prezident a generální ředitel skupiny ECM Milan Janků

Stavba o sedmi nadzemních a jednom podzemním podlaží byla zkolaudováno v lednu 2007. První čtvrtletí letošního roku bylo na Europortu ve znamení dokončovacích prací, kompletace interiéru a zkoušek technologií hotelového provozu. „Závěrečný stavební shon byl dle očekávání tou nejnáročnější částí tohoto zdařilého projektu. Museli jsme se vyrovnat s náročnými požadavky hotelového řetězce, s napnutými termíny a s velkou koncentrací finišujících řemeslníků. Výsledné dílo lze určitě hodnotit hodně vysoko,“ zhodnotil závěrečnou část zakázky projektový manažer Jiří Zita z PSJ holding.

Významnou součástí nového centra je také cca 4.300 m2 obchodních ploch, které v přízemí a v 1. patře objektu tvoří nákupní galerii s dominantním proskleným atriem.

Nejen pro cestující, ale i pro hotelové hosty, účastníky konferencí a zaměstnance firem sídlících v areálu letiště nabízejí širokou škálu obchodů, butiků, supermarket, banku, kasino, tradiční českou restauraci a mnoho dalších služeb. Multifunkčnost komplexu doplňuje i 500 parkovacích míst, která jsou situovány kolem objektu i do vícepodlažního parkingu v jižní části objektu.

Komplex Europort, Praha 6 Developer: ECM Investiční náklady: 700 mil. KčDodavatelé: Metrostav a PSJ holding Dokončení: 04/2007

S použitím podkladů PSJ a ECM připravil –var–Repro: ECM