Výhody dutého vlákna

Duté vlákno je syntetický velmi lehký materiál, ze kterého se v dnešní době hojně vyrábí jak polštáře, tak i přikrývky. Tento materiál má hned několik špičkových vlastností. Pojďme si je hezky popořádku představit.

  • Tepelná izolace těla - skvěle se adaptuje na vaši tělesnou teplotu a izoluje ji. Nepotíte se, jelikož duté vlákno dokáže odvést nežádoucí vlhkost od těla.
  • Lehkost a vzdušnost - lůžkoviny z dutého vlákna jsou lehké a velmi vzdušné, což oceníte především v létě.
  • Tvarová paměť - polštáře perfektně drží tvar, i po letech jsou dobře vyplněné a neslehávají se.
  • Vhodné pro alergiky - roztočům a prachu se v dutém vláknu jednoduše nelíbí, proto je vhodné pro alergiky a astmatiky.
  • Jednoduchá údržba - lůžkoviny můžete prát i v domácí pračce, a to až na 90 °C.

Polštáře z dutého vlákna, které nabízí společnosti Picaso Manufactury, mají i několik “netradičních” provedení, která by vás mohla zaujmout.

Levandulový polštář

Tento typ polštáře v sobě obsahuje vonné mikrokapsle s bylinným extraktem levandule, které jsou umístěné v povrchové tkanině. Celá postel tak bude příjemně provoněná. Levandule je známá svými blahodárnými účinky na náš organismus - uklidňuje mysl, pomáhá k duševní pohodě a má pozitivní vliv na váš spánek. Tento polštář si oblíbíte, jestliže trpíte poruchou spánku a zároveň dáváte přednost přírodní formě léčby. Vůně levandule navíc odpuzuje nepříjemný hmyz. I přes svou vůni je alergicky neutrální, tudíž nedráždí dýchací cesty.

Polštář Aloe Vera

Tato limitovaná edice polštáře obsahuje obohacenou povrchovou vrstvu o přírodní rostlinnou úpravu Aloe Vera ze 100% mikropolyesteru. Výtažky z Aloe vera obsažené v polštáři mají podobné účinky, jako výtažky z levandule. Podporuje hluboký a tvrdý spánek, snižuje bolest kloubů a povzbuzuje celkovou vitalitu těla. Polštář Aloe Vera je antibakteriální a vyznačuje se dlouhou životností. Doporučuje ho i česká ikona módního designu Beata Rajská.

Chladivý polštář

Trpíte na vyšší pocení, a to nejen v letním období? Pak rozhodně oceníte chladivý polštář COOLMAX ORIGIN. Polštář má svůj chladivý efekt díky značkovému dutému vláknu firmy DuPont, které pomáhá odvádět vlhkost z povrchu těla. Tkanina, ze které je polštář vyrobený, byla původně vyvinuta a určena pro výrobu funkčních sportovních oděvů, které se musí umět vypořádat i s velkým množstvím potu. Spaní na tomto polštáři zaručí naprostý komfort i v případě, že se nadměrně potíte.

Zaujala vás nabídka polštářů z dutého vlákna? Neváhejte navštívit oficiální webové stránky www.picaso-m.cz, kde můžete najít kvalitní české produkty ruční výroby. Ke každé variantě polštáře patří i přikrývka z dutého vlákna se stejnými vlastnostmi.