Chladná a křehká krása skla nás přitahuje od nepaměti a v současné době ještě více. Už nám nestačí ho mít v podobě číší, lustrů či jako doplněk nábytku, chceme z něho mít nábytek celý. A díky moderní technologii výroby skla se z tohoto křehkého materiálu stal pevnější a mnohem odolnější materiál vhodný k výrobě celoskleněného nábytku. Nábytku dodávajícímu interiéru nevídanou vzdušnost, lehkost a ledově čistou krásu. Skleněný nábytek musí splňovat mnoho požadavků a proto je tvořen z tvrzeného, zátěži a vyšším teplotám odolného skla, které snese každodenní chod domácnosti bez větších problémů. Ale pořád mluvíme o sklu a tak je třeba počítat i s možností, že se může rozbít. A když už se toto sklo rozbije, nemusíme se bát drobných a ostrých střepin, neboť se rozbije do drobných kuliček. Nemusíme se ani bát náročné údržby, neboť skleněné plochy nábytku bývají opatřeny povrchovou úpravou chránící povrch skla před zřetelnými otisky rukou.

Hodně se v interiéru uplatňuje
Mezi tradiční nábytek ze skla patří konferenční stoly s různě tvarovanou deskou - kruhovou, trojúhelníkovou, oválnou, čtvercovou i ledvinovou. Oblíbené jsou variabilní stolečky, jejichž tvar se dá dle potřeby měnit, například se dají jednotlivé plochy pootočit, různě kombinovat atd. Vedle stolečků a stolů se dnes vyrábějí ze skla i vitríny, skříňky, psací i noční stolky. Největší oblibě se však v současné době těší takzvané pískované sklo. Tohoto skla se sametovým nádechem je hodně používáno k odlehčení jednotlivých kusů nábytku - šatních skříní, kuchyňského nábytku, komod, polic a podobně. Velmi oblíbená je především kombinace skla s kovem a dřevem.
Slavný návrat slaví i skleněné tvárnice, používané v šedesátých a sedmdesátých letech. Navrací se v novém designu a v široké škále barevností (čiré i matné podobě). Umožňují oddělit místnosti a dodat jim na zvláštní atmosféře a vzdušnosti. Lze z nich vytvářet celé stěny, příčky v rovném či zakřiveném tvaru.