Dřevěná podlaha

Tradiční prkenná podlaha respektuje atmosféru a ducha vysloužilého průmyslového objektu. Kompenzuje chlad kovového rámu monumentálního okna a bílé výmalby, která elegantně sjednotila staré zdivo s původně přiznanými betonovými překlady. Vybělení dubových prken zmenšilo kontrast mezi podlahou a stěnami, přičemž jemně znatelná dekorativní kresba interiér zútulňuje. Podlaha zesvětlením získala mladistvou svěžest a společně se stěnami vytvořila dokonale neutrální základ.

ČTĚTE TAKÉ:

Bílá výmalba

Neutěšený a zašedlý prostor staré tovární haly nová, čistě bílá výmalba doslova rozzářila. Optickým propojením štítové stěny s betonovým průvlakem nechala vyniknout velkoryse dimenzovanému prostoru i jeho nadstandardní výšce. Nezvykle velkorysé dimenze prostoru společně s bílou barvou a přemírou denního světla vytvářejí čistý, vzdušný interiér, vybízí k uvolnění analytické mysli, relaxaci ducha a probouzí hluboko ukrytou kreativitu…

Minimum nábytku

Mladé a studentské domácnosti zpravidla nejsou tolik zaplněné věcmi jako o několik let později domácnosti rodin s dětmi, a proto svůj obytný interiér zbytečně nezaplňují. Střídmost v nakupování a vlastnění vede k redukci úložných prostor nejen v prvních tzv. startovacích bytech. Interiérům tento přístup obecně prospívá a pomáhá. Nezaplněný prostor volně dýchá a také svým obyvatelům dovoluje zhluboka se nadechnout. Přiměřená prázdnota je příjemně tvárná a inspirující…

Originální sezení

Stejně jako úložný nábytek bylo také sezení zredukované na každodenně využívané solitéry. Pohodlná lenoška zpříjemňuje sledování televize a v kombinaci s dekorativní lampou je základem čtecího koutku. Pro neformální posezení, poležení nebo odložení knihy slouží velké polštáře blížící se svými rozměry matracovým dílům. Jsou využitelné mnoha způsoby, včetně nabídky sezení pro návštěvy, a jejich využití rozšiřuje kusový koberec s hustým měkkým vlasem.

Vtipné doplňky

Ve výsledném neotřelém výrazu hrají klíčovou roli vtipné a netradiční doplňky. Mezi nejvýraznější patří nástěnná dekorace vytvořená „pavučinou“ z černé niti a černobílými grafikami zvířátek. Stejně efektní a poetická je flotila papírových černých lodiček tvořících dekorativní uzávěry bílých lahví a hravý háčkovaný pejsek, který „hlídá“ vstup ze zahrady. Dekorativní geometrické motivy rozvíjí a násobí vzor koberce, číslice na dřevěné noze lampy či dekorativní uspořádání knih.