Stříbrná stěna

Na lehce technicistním vzhledu má lví podíl stěna polstrovaná stříbřitě metalickou látkou. Ačkoliv je stěna evidentně ústředním výtvarným prvkem a nejvýraznějším počinem designéra, zvolený materiál i provedení působí ve výsledku poněkud uměle až odtažitě. Fialové barvě blízké vztahy s odstíny šedé obvykle svědčí, ovšem vysoce lesklý lak na dvířkách spolu s chladnou bílou dlažbou a lesklým tmavým kamenem soklu podporuje nežádoucí dojem kosmické laboratoře.

Tmavá barva

Volba dominantní výrazně fialové barvy pro dvířka kuchyně i nábytku navazující relaxační části garsoniéry je sice esem v designérově rukávu, další hru však bohužel nerozehrál dobře. Fialová je totiž nejen výrazná, ale také relativně tmavá - proto v kombinaci s antracitovou stěnou působí interiér tmavě a bílé detaily ani podlaha ho nedokážou dostatečně prosvětlit. Úkol by lépe zvládly světlejší stěny, ať už světle šedé, pískové, nebo v odstínu kusového koberce.

Bílá podlaha

Čistě bílá a navíc ještě lesklá podlaha je natolik nepraktická, že se k ní zde designéři uchylují v největší nouzi, a totiž při nutnosti opticky zvětšit prostor. Tento záměr má v malé garsoniéře s překvapivě velkorysou kuchyní své opodstatnění. V kontextu s ním však zcela postrádají smysl extrémně tmavé stěny, které snahu bílé podlahy a detailů o prosvětlení dokonale hatí. Nabízí se barvy v interiéru tzv. otočit a kombinovat praktickou středně šedou podlahu se světlejšími stěnami…

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Černý kámen

Atypický sokl z přírodního kamene tvoří s fialovými dvířky zajímavý pár. Navazuje na ně vysokým leskem a efektně kontrastuje nepravidelnou kresbou. Tmavou základní barvu kamene není třeba v nevelkém interiéru opakovat, snad s výjimkou dekorativních detailů. Naopak světlé žíhání v odstínu koberce se nabízí do netuctové kombinace s bílou a fialovou, ideálně ve větších plochách. Zajímavý odstín by se nejlépe vyjímal na stěně s vestavěnými kuchyňskými skříněmi.

Chybějící dřevo

Jakkoliv dali majitelé této kuchyně najevo, že dřevo v interiéru mít nehodlají, teď jim překvapivě chybí. Našlo by tu hned dvě dobré příležitosti k uplatnění svého půvabu. K syté fialové a efektnímu kontrastu antracitové s bílou by se výborně vyjímaly tmavé exotické podlahy s načervenalým nádechem, které by společně se světlou výmalbou interiér zútulnily. Druhá verze nabízí kombinaci světlé podlahy a detailů ze dřeva javoru, jasanu nebo běleného dubu.