Za tři desetiletí, během nichž se z Oprah Winfrey stala jedna z nejznámějších a nejuznávanějších televizních osobností, získala tato charismatická žena obrovské jmění v hodnotě kolem 2,7 miliardy dolarů. Velkou částku investovala do různých nemovitostí. Kromě této na ostrově Orcas vlastní dalších osm sídel v celkové hodnotě 200 milionů dolarů. Kromě svého hlavního bydliště v Montecitu, které nazývá „Zaslíbená země“, vlastní také např. zemědělské sídlo poblíž pohoří Santa Ynez, které koupila v roce 2016. Sídlo na ostrově Orcas s 43akrovým pozemkem zakoupila v roce 2018.

Dvoupatrové sídlo se nachází nedaleko Seattlu a má užitnou plochu téměř 280 metrů čtverečních. Najdeme zde čtyři ložnice a tři koupelny, velký obývací pokoj a skvěle vybavenou kuchyni s jídelnou. Oprah dům zakoupila v roce 2018 a ihned jej nechala zrekonstruovat, takže interiéry stále působí nově a jsou v perfektním stavu.

Velmi dominantní složkou všech místností je dřevo. To tvoří hlavní složku všech prostor. Nejde jen o samotný nábytek. Dřevěné je trámoví v místnostech, schody i podlahy, dřevěný design má i kuchyňská linka, vinný sklep, okenní rámy i dveře. Místnosti tak působí velmi útulně, zároveň zde cítíme velké spojení s přírodou. Dům nabízí veškerý luxus a vybavení, se kterým se spokojí i ten nejnáročnější zákazník. Kuchyňské spotřebiče ve vysoké kvalitě, vlastní posilovna i velká garáž jistě splňují vše, co se od takových nemovitostí očekává. Kromě toho je z domu nádherný výhled na pobřeží a zahrada nabízí terasu i půvabná zákoutí k odpočinku a posezení.

Dům byl původně v nabídce za 12 milionů dolarů, protože zpočátku panovaly obavy, že o něj za vyšší cenu nebude zájem. Prodeje takovýchto luxusních nemovitostí v době pandemie i krátce po ní se v Americe vyznačují jistou dávkou nepředvídatelnosti, k čemuž zde přispěl i krach realitního trhu na ostrově, takže kupující se zpočátku nehrnuli.

„Lidé byli tak opatrní ohledně jakéhokoli druhu nákupu, velmi se obávali cokoli nakupovat,“ řekla Jen Cameron, viceprezidentka globální luxusní divize společnosti Coldwell Banker Bain, jež měla prodej domu Oprah Winfrey na starost.