Oranžová barva v interiéru

Oranžová barva v sobě skrývá kousek červené i žluté – díky tomu jde o teplou a jasnou barvu, která pocitově zahřeje i ten nejchladnější kout vašeho domu či bytu. Každý prostor oživí, projasní a přemění v útulné místo.

Oranžová barva je barvou optimismu, stimuluje k akci, přemýšlení, navíc podporuje chuť k jídlu. Pokud se vám nelíbí zářivě oranžová barva, můžete si vybrat některý z tlumenějších odstínů. Oranžová vypadá skvěle v kombinaci se dřevem, ale i kovem.

Oranžová barva a výmalba

Pokud jsou pokoje ve vašem domě či bytu mdlé a pocitově chladné, můžete je zahřát oranžovou výmalbou – aby nebylo oranžové příliš, doporučujeme ji využít jen na jednu stěnu, případně z ní můžete vytvořit jen pár zajímavých pruhů.

V podobě textilií a dekorací

Nejen v obývacím pokoji, ale také v ložnici bude oranžová vypadat skvěle v podobě textilií – ať už ve formě závěsu, polštářků či přehozu. Pokud tuto barvu spojíte s šedou, černou, bílou nebo hnědou, bude prostor nejen útulný, ale také elegantní. Luxusně pak vypadá kombinace sytě oranžové s tmavě modrou barvou.

Hezky však může oranžová barva vypadat také v podobě dekorací – ať už to bude oranžový květináč, obraz na stěnu nebo stínítko na lampu, chybu neuděláte. Výrazné barvy vypadají skvěle také ve chvíli, kdy působí jako dominantní prvek celého interiéru. V případě obývacího pokoje to může být oranžová pohovka nebo pohodlné křeslo.

Zdroj: bydlet.cz, novinky.cz