Ořechy obsahují zdravé tuky, bílkoviny, minerály (hořčík, mangan, železo, měď, zinek, selen, draslík), vitaminy B, E, aminokyseliny (arginin). Pravidelnou konzumací snížíte riziko výskytu srdečního záchvatu, snížíte si hladinu „zlého“ cholesterolu. Navíc ořechy působí omlazujícím efektem a podporují regeneraci.

Co když ale chcete hubnout?

Výzkumy ukazují, že když jíte během hubnutí ořechy, nezhubnete více, ale budete úspěšní v dlouhodobém hubnutí. Ořechy totiž udrží váš mlsný jazýček na uzdě a navodí vám pocit sytosti. Když jste tedy nasadili redukční dietu, dejte si klidně lískové ořechy, kešu, para, vlašské ořechy, mandle nebo jakékoli jiné. Všechny vám budou spíše k užitku. Dopřejte si je v rozumném množství 30 gramů denně a nic nemůžete zkazit.

Čemu se ale přece jen vyhnout?

Soleným ořechům, ořechům v těstíčku, cukru, wasabi, jogurtu nebo něčemu podobnému. Konzumujte jen ořechy na sucho pražené nebo čerstvé.

www.ireceptar.cz