Už jste se naučili třídit odpad, ve skříních máte vše dokonale poskládané, ale obsah zásuvek v kuchyni ne a ne urovnat? Pak vám ještě nikdo neukázal zázrak zvaný kuchyňské organizéry. S těmito nenápadnými pomocníky bude váš život ze dne na den jednodušší a uspořádanější. Stačí si jen vybrat toho pravého, který dá vaší kuchyni řád.

Zdroj: Youtube

Těmi nejpoužívanějšími zásuvkovými třídiči jsou plastové příborníky, držáky na talíře, držáky ostrých nožů nebo systémy k uchycení kořenek. Kvalitní systémy jsou vyrobeny ze špičkové nerezové oceli kombinované s vysoce jakostním plastem. Díky těmto materiálům je možné umývat jednotlivé prvky i v myčce na nádobí.

„Šuplíkové” organizéry

Zásuvkové organizéry mohou mít různou podobu, liší se jak svou velikostí a funkcí, tak typem materiálu a způsobem uložení. Tím nejzákladnějším provedením jsou jednoduché plastové zarážky, které můžete podle potřeby jedním krokem zasunout do zásuvky, a oddělit tak jednotlivé sekce šuplíku.

Nápaditější podobu třídění prostoru představují plastové či kovové vaničky, které jsou ideální pro ukládání příborů, ostrých nožů a dalších pomůcek. Kovové vaničky dokonce můžete umývat i v myčce na nádobí.

Ještě lepší formou vaniček jsou celistvé plastové vložky. Tyto výplně mají již vylisované přihrádky. Výrobci nabízejí hned několik modelů s různým počtem a velikostí jednotlivých přihrádek.

Pořádek v hlubokých zásuvkách

Do hlubších zásuvek se ukládá nádobí, talíře, ale i nádoby pro tříděný odpad, případně suroviny. Talíře stojí v přihrádkách, vyjímatelný ergonomický držák na talíře nastavíte podle počtu a velikosti talířů.

Hrnce a malé spotřebiče můžete postavit mezi kolíky bránící posuvu, které rozmístíte v zásuvce podle velikosti předmětů a fixujete díky perforovanému podkladu. Do hlubokých zásuvek můžeme dát i přenosné pořadače různých velikostí nebo dózy s trvanlivými potravinami. Nežádoucímu pohybu věcí uložených v zásuvkách brání také drobné výstupky na dně zásuvky nebo gumový brzdný podklad.

Zdroj: novinky.cz, idnes.cz